Premjeras: valstybės institucijoms reikia gerąja prasme kovingų žmonių, pasirengusių imtis iniciatyvos ir atsakomybės

2013-04-30, 05:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pasveikino Vyriausybės rūmuose savo darbo rezultatus pristačiusius Jaunųjų profesionalų programos (JPP) „Kurk Lietuvai“ dalyvius ir dar kartą pakvietė valstybės institucijose besistažuojančius jaunuolius likti Lietuvoje.

„Viliuosi, kad turėjote galimybę iš vidaus pamatyti valstybės institucijų veiklos specifiką ir užsienyje gautas žinias norite pritaikyti čia, Lietuvoje. Iš savo praktikos žinau, kad veiklos įdomumas ir prasmingumas priklauso ir nuo savęs. Nuo to, kokius sau iškeli tikslus ir užduotis, kurias sieki įgyvendinti, nuo to, ar apskritai esi pasirengęs įrodinėti savo tiesą ir nenuleisti rankų, jeigu pralaimėjai“, – kalbėjo premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, valstybės institucijoms reikia gerąja prasme kovingų žmonių, kurie būtų pasirengę imtis iniciatyvos ir atsakomybės.

„Girdėjau labai gerų atsiliepimų apie jūsų darbą – kūrybingumą, įdomias įžvalgas, gebėjimą savo žinias pritaikyti praktikoje. O svarbiausia – uždegantį norą imtis darbų, ieškoti naujų kelių, kaip išspręsti problemas“, – teigė Ministras Pirmininkas.

Šiandien JPP „Kurk Lietuvai“ dalyviai pristatė pastaruosius keturis mėnesius ministerijose ir joms pavaldžiose įstaigose spręstas problemas ir pasiektus rezultatus. Programa startavo 2012 m. rugsėjo mėnesį. Ji skirta užsienio universitetuose išsilavinimą įgijusiems Lietuvos jaunuoliams, kurie skatinami grįžti į tėvynę bei užsienyje įgytas žinias ir praktiką pritaikyti dirbant Lietuvos viešajame sektoriuje, su valstybinės reikšmės projektais.

Jaunieji profesionalai metus laiko rotacijos principu dirba ministerijose ir joms pavaldžiose įstaigose. Šiuo metu sėkmingai įsibėgėjusi programa kviečia užsienio universitetų absolventus kandidatuoti į 2013–2014 m. programą.

www.lrv.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24