Skaidrumas – Lietuvos ekonominės gerovės garantas

2013-04-29, 10:15
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė dalyvavo Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) surengtoje apskritojo stalo diskusijoje apie verslo aplinkos skaidrumą ir jos svarbą Lietuvos ir regiono ekonomikai.

Diskusijoje dalyvaujantys EBPO, Lietuvos Vyriausybės, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, Lietuvos pramonininkų konfederacijos, Investuotojų forumo, „Baltic Institute of Corporate Governance", „Transparency International" Lietuvos skyriaus atstovai, akademikai ir nevyriausybinių organizacijų atstovai dalinasi patirtimi, tyrimais ir vertingomis įžvalgomis apie kovą su korupcija ir skaidraus verslo plėtrą.

„Pažangą ir ekonominę gerovę Lietuvoje užtikrinsime tik laikydamiesi skaidrumo principų politikoje ir versle. Mūsų kaimynių - Šiaurės šalių, Vokietijos ir kitų garbingų Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos narių patirtis rodo, kad ten, kur veikia skaidrios valstybės institucijos ir verslas laikosi sąžiningos veiklos principų, ekonomika auga greičiau, o nedarbas yra mažesnis", - sakė Prezidentė.

Siekiant pažaboti politinę korupciją ir užtikrinti sąžiningą konkurenciją Lietuvoje, šalies vadovės iniciatyva per pastaruosius metus sukurti ir pradėti taikyti nauji įrankiai kovoje su neteisėtu praturtėjimu, kontrabanda ir mokesčių vengimu. Taip pat apribota juridinių asmenų parama partijoms, priimtos Įmonių bankroto pataisos, panaikinančios landas nesąžiningiems sandėriams ir užtikrinančios skaidresnes įmonių bankroto procedūras.

2012 m. Korupcijos suvokimo indekso vertinime Lietuva užėmė 48 vietą iš 176 šalių, todėl būtina suvienyti Vyriausybės, verslo ir pilietinės visuomenės pastangas ir efektyviau panaudoti EBPO sukauptą patirtį.

Renginio dalyviams Prezidentė palinkėjo sėkmingų diskusijų ir atkaklumo, siekiant pozityvių permainų.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24