Prezidentė susitiko su Danijos užsienio reikalų ministru

2013-04-13, 19:36
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė susitiko su Danijos užsienio reikalų ministru Villy Søvndal. Susitikimo metu buvo aptartas Lietuvos ir Danijos dvišalis ir regioninis bendradarbiavimas. Kalbėta ir apie artėjančio Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetus bei Vilniuje įvyksiantį ES ir Rytų partnerystės šalių vadovų susitikimą.

Pasak Prezidentės, Danija jau nuo seno yra svarbi Lietuvos partnerė ir sąjungininkė. Ši šalis mus rėmė stojant į Europos Sąjungą ir NATO. Lietuva labai vertina Danijos dalyvavimą NATO oro policijos misijoje saugant Baltijos šalių oro erdvę. Lietuvos ir Danijos ekonominiai santykiai taip pat yra dinamiški. Danija yra viena aktyviausių užsienio investuotojų Lietuvoje. Ji yra šešta didžiausia investuotoja Lietuvoje.

Šalies vadovė pabrėžė, kad sėkmingas Baltijos ir Šiaurės šalių bendradarbiavimas tarptautinėje erdvėje yra Lietuvos užsienio politikos prioritetas. Lietuva vertina Danijos paramą mūsų šaliai kandidatuojant į Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą, taip pat Lietuvos narystei Tarptautinėje bendradarbiavimo ir plėtros organizacijoje (OECD).

Prezidentė padėkojo už Danijos paramą ir pasidalinimą patirtimi Lietuvai ruošiantis pirmininkauti ES Tarybai. Susitikimo metu buvo aptarti Lietuvos pirmininkavimo prioritetai. Išskirti trys svarbiausi tikslai - finansinis stabilumas, sumanus ekonomikos augimas ir darbo vietų kūrimas, taip pat atvira ir saugi Europa bei jos kaimynystė.

Susitikimo metu buvo aptartas ir vienas svarbiausių Lietuvos pirmininkavimo prioritetų - Rytų partnerystės šalių ir ES bendradarbiavimo stiprinimas. ES ir Rytų partnerystės šalių vadovų susitikimas, įvyksiantis lapkritį Vilniuje, turėtų tapti labai svarbiu momentu Rytų partnerystės šalių ir ES santykiuose. Lietuva tikisi, jog šiame susitikime aukščiausiu lygmeniu dalyvaus ir Danija.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24