Pagal ketvirčio planą Kauno biudžetui trūksta daugiau nei 12 ml. Lt

2013-04-12, 13:23
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Specialiųjų programų, palūkanų ir kitų lėšų tiesiogiai į Kauno miesto savivaldybės sąskaitą pirmąjį metų ketvirtį įplaukė 7,13 ml. Lt. Daugiausia pajamų Kauno biudžetas gavo iš Valstybinės mokesčių inspekcijos - 83,44 mln. Lt. Be to, pirmąjį šių metų ketvirtį gautos dotacijos biudžetą papildė dar 74,7 ml. Lt.

Tačiau miesto savivaldybės biudžetas per pirmąjį metų ketvirtį valstybinės žemės mokesčio lėšų gavo tik apie 460 tūkst. Lt. Anot savivaldybės administracijos Finansų skyriaus vedėjo Algimanto Lauciaus, kadangi šį mokestį galima sumokėti iki lapkričio, tai suaktyvėjusius mokėjimus už valstybinės žemės nuomą biudžetas labiau pajus tik trečiąjį metų ketvirtį.

Tačiau, pagal Kauno miesto savivaldybės administracijos Apskaitos skyriaus Savivaldybės biudžeto vykdymo apskaitos poskyrio vedėjos Linos Lukšienės Eltai pateiktus duomenis, pasibaigus pirmajam metų ketvirčiui, Kauno biudžete lieka nemažas minusas. Trūksta 12,59 mln. mokesčių, pajamų ir sandorių lėšų (jų gauta tik 87,7 proc. ketvirčiui planuoto kiekio) bei dotacijų.

„Šioje situacijoje nereikėtų įžvelgti pavojaus, kad metinis biudžeto planas gali likti neįvykdytas. Nemanau, jog taip gali nutikti. Dargi neabejoju, kad šiemet, kaip pernai, viršysime tai, ką metų pradžioje buvome numatę. Todėl po antrojo ketvirčio jau galėsime ir pakoreguoti, tai yra kažkiek padidinti Kauno miesto savivaldybės biudžeto pajamų ir asignavimų planą", - penktadienį Eltai sakė Finansų skyriaus vedėjas A. Laucius.

Jo teigimu, metų pradžia visada būna miestui finansiškai sunki. Ne išimtis ir 2013-oji, kai sausį biudžetas gavo vos pusę mėnesiui planuotų pinigų. Panašiai buvo ir pernai, ir užpernai bei dar anksčiau.

„Ne paslaptis, kad trūksta lėšų ir miesto ūkiui, ir švietimui, gatvėms, tad, kaip pasakyta miesto tarybos sprendime, biudžeto lėšos turi būti naudojamos ypač pamatuotai ir atsakingai. Pinigus taupyti būtina, nes iš niekur jų nepadaugės, - su tokiu biudžetu, kokį galim patvirtinti, ir reikia gyventi.", - teigė A. Laucius.

ELTA primena, jog po kelerių metų pertraukos, kai metiniams Kauno miesto savivaldybės biudžetų planams įvykdyti pritrūkdavo tai kelių šimtų tūkstančių, tai keliolikos milijonų litų, 2012-ieji buvo sėkmingi: planas netgi viršytas beveik 4 mln. Lt.

ELTA

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24