Bankroto procedūros bus skaidresnės

2013-03-28, 13:10
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentės Dalios Grybauskaitės iniciatyva parengtos ir Seimo priimtos Įmonių bankroto įstatymo pataisos užtikrins skaidresnį, paprastesnį ir greitesnį bankroto bylų procesą.

,,Vis dažnesni ikiteisminiai tyrimai dėl milijoninių kyšių bankroto bylose rodo, kad sistema tikrai yra ydinga. Kai bankroto administratorių atrinks kompiuteris, įmonei nebebus galimybių nusipirkti sau palankų administratorių ir bankroto procedūra bus skaidresnė", - sako Prezidentė.

Pagal šalies vadovės teiktas įstatymo pataisas, bankroto administratoriai bus parinkti atsitiktinai, naudojant kompiuterinę atrankos programą bei atsižvelgiant į įmonės dydį ir veiklos ypatumus. Prezidentės teigimu, taip bus užkirstas kelias nesąžiningiems susitarimams ir korupcijai, taip pat bus apginti ir mažųjų kreditorių interesai.

Šalies teismuose nagrinėjimo laukia tūkstančiai bankroto bylų ir kreditorių. Bankroto administratorius valdo visą bankrutuojančios įmonės turtą ir nuo jo sprendimų priklauso įmonės turto likimas.

Prezidentės teiktomis pataisomis taip pat bus supaprastintas ir paspartintas procedūrinių bankroto klausimų svarstymas. Dėl išaugusio bankroto bylų skaičiaus ir gerokai pailgėjusių jų nagrinėjimo terminų didelių nuostolių patiria kreditoriai.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24