Priminimų apie turimas skolas sulauks daugiau kaip 150 tūkst. gyventojų ir 12 tūkst. įmonių

2013-03-14, 12:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau – VMI) informuoja, jog tęsiant el. priminimų mokesčių mokėtojams siuntimą – naują paslaugą mokėtojams, dalis gyventojų jau sulaukė pranešimų apie jų turimą mokestinę nepriemoką, o kita dalis gyventojų pranešimus gaus kiek vėliau.

Pranešimai taip pat išsiųsti toms įmonėms, kurių skola susidarė po š.m. vasario 15 d. Pažymėtina, kad kai kuriems juridiniams asmenims automatinis pranešimo suformavimas galėjo būti nekorektiškas, todėl aktualiausią informaciją įmonių atstovai gali sužinoti prisijungę prie Mano VMI Apskaitos kortelės.

VMI primena, jog visą informaciją apie gyventojų ir įmonių turimas skolas mokesčių administratorius pateikia Mano VMI paskyroje VMI interneto svetainėje www.vmi.lt.  VMI el. laiškus siunčia tik tiems mokesčių mokėtojams, kurie dar nėra tapę Mano VMI vartojais bei ragina jais tapti.  

Įvertinusi pirmojo pranešimų siuntimo įmonėms metu iškilusius nesklandumus ir atsižvelgdama į mokesčių mokėtojų išsakytas pastabas, VMI patikslino, jog pranešimai su nurodyta mokestinės nepriemokos suma neatitinkančia faktinės įmonės turimos skolos, įmonių atstovus galėjo pasiekti dėl kelių priežasčių:

išsiųstame pranešime mokesčių mokėtojams nepriemoka buvo apskaičiuota š.m. vasario 14 d., tad jei po tos dienos mokesčius įmonė sumokėjo, tuomet mokesčio skolos, kuri atsispindi pranešime, jai nebeliko; 

įmonė deklaraciją (įskaitant patikslintas) pateikė 14 d. arba vėliau, deklaracijos duomenys sistemoje dar nebuvo apdoroti, todėl ir mokėjimai buvo įskaityti vėliau, t. y. jau po to, kai buvo suformuota pranešimuose nurodyta mokestinė nepriemoka;

mokesčio mokėtojas nebuvo paprašęs įskaityti kitu mokesčio kodu sumokėtos mokesčio permokos.

VMI primena, jog sumokėjus įmokas, pirmiausia dengiamos seniausiai susidariusios skolos, o tik po to vėlesnės.

„VMI elektroninės paslaugos nuolat tobulinamos, tad mokesčių mokėtojų pateikiama informacija apie gaunamus nekorektiško turinio pranešimus iš VMI yra svarbi ateityje šalinant galimus neatitikimus", - teigia VMI prie FM viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė, VMI vardu atsiprašydama mokesčių mokėtojų, jei dėl neatitikimų pranešimuose jie patyrė nepatogumų.

VMI primena, kad už skolas kasdien skaičiuojami delspinigiai, siekiantys 0,03 proc. pradelstos sumokėti sumos.

VMI akcentuoja, jog e. pranešimų siuntimas mokesčių mokėtojams - tai VMI teikiama paslauga, kuria siekiama priminti gyventojams ir įmonėms apie jų mokestinius įsipareigojimus. Tuo atveju, jei gyventojas ar įmonės atstovas mano, kad gautame pranešime informacija apie mokesčių mokėtojo turimą skolą yra neteisinga, visų pirma jis turėtų pasitikrinti savo turimą skolą prisijungęs prie Mano VMI esančios Mokesčių mokėtojo kortelės.

Kilus klausimams dėl skolos atsiradimo priežasčių ar sumos dydžio VMI prašo kreiptis į mokesčių administratorių trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882, arba pateikti elektroninį paklausimą adresu http://www.vmi.lt/lt/?itemId=10215373.  Į elektroninius paklausimus, susijusius su mokestinėmis nepriemokomis, VMI atsako per dvi darbo dienas.

Projektas Mokesčių mokėtojų elektroninio švietimo, konsultavimo ir informavimo paslaugų sistemos (ESKIS) sukūrimas finansuojamas Europos Sąjungos (ES), įgyvendinamas pagal Lietuvos 2007–2013 metų ES struktūrinės paramos panaudojimo strategiją ir Ekonomikos augimo veiksmų programos, patvirtintos Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2008 m. liepos 23 d. nutarimu Nr. 788 (Žin., 2008, Nr. 95-3721), „Informacinė visuomenė visiems" prioriteto įgyvendinimo priemonę „Elektroninės valdžios paslaugos", projekto Nr. VP2-3.1-IVPK-01-V-01-011.

www.vmi.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24