Euro įvedimui – ypatingas Vyriausybės dėmesys

2013-02-28, 10:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Siekiant sklandaus euro įvedimo Lietuvoje, pasirengimas šiam žingsniui bus koordinuojamas aukščiausiu Vyriausybės lygiu.

Pagrindinius strateginius sprendimus priims Komisija, kuriai vadovaus Ministras Pirmininkas.

Finansų ministras vadovaus koordinacinei darbo grupei. Joje apie savo siūlymus informuos ir veiksmus derins atskiroms darbo grupėms vadovausiantys ūkio, socialinės ir darbo, teisingumo ministrai, o taip pat – užsienio reikalų ministras ir Lietuvos banko atstovai. Pastariesiems siūloma vadovauti trims darbo grupėms.

Tai, kad darbo grupėms vadovaus ministrai, leis operatyviau, paprasčiau ir efektyviau priimti bei derinti sprendimus. Pagal ankstesnę tvarką darbo grupėms vadovaudavo viceministrai, tad sprendimams priimti reikėdavo papildomo derinimo institucijos viduje ir tarp institucijų, o tai ilgiau trukdavo ir reikalaudavo daugiau procedūrų.

Rengiantis bendrosios Europos valiutos įvedimui Lietuvoje, darbo grupės pagal kompetenciją nagrinės kaip padėti verslui pasirengti euro įvedimui, kaip apsaugoti vartotojus nuo galimų piktnaudžiavimų, kaip tinkamai informuoti visuomenę ir kitus aktualius klausimus.

Kartą per ketvirtį Komisija ir koordinacinė darbo grupė bus informuojamos apie tai, kaip Lietuva atitinka konvergencijos arba vadinamuosius Mastrichto kriterijus: infliacijos, biudžeto deficito, valstybės skolos, ilgalaikių palūkanų normos ir nacionalinės valiutos stabilumo rodiklius.

www.finmin.lt

www.lietuvosvalstybe.com


Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24