Energetikos ministras lankosi Lenkijoje

2013-02-12, 10:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius lankosi Varšuvoje. Vizito metu ministras susitiko su Lenkijos Respublikos vicepremjeru, ūkio ministru Janušu Piechocinskiu (Janusz Piechociński).

Susitikimo su Lenkijos vicepremjeru metu buvo aptarti naujai išrinktos Lietuvos Vyriausybės prioritetai energetikos srityje, tarp jų - funkcionalios europinės energijos rinkos sukūrimas, strateginių projektų įgyvendinimas, energetinio efektyvumo bei alternatyvių energetinių šaltinių tokių kaip biokuras rėmimas.

Ministras J.Neverovičius informavo, kad ministro pirmininko potvarkiu sudaryta darbo grupė tikslins Nacionalinę energetikos nepriklausomybės strategiją ir, kruopščiai išanalizavusi VAE projektą, iki gegužės mėnesio pabaigos parengs ekonomiškai optimalų, labiausiai vartotojų interesus atitinkantį apsirūpinimo energijos ištekliais strategijos modelį.

„Turime daug bendrų projektų energetikos srityje. Projekto „LitPol Link“ įgyvendinimas ir eiga yra puikus pavyzdys, kad turint bendrą interesą ir tikslus galimas labai aktyvus ir glaudus bendradarbiavimas. Tikiuosi, kad ateityje taip pat sėkmingai įgyvendinsime dujų jungties projektą. Juolab, kad šį savaitgalį Briuselyje priimti sprendimai dėl sekančios finansinės perspektyvos teikia vilčių, kad šiam projektui bus skirtas europinis finansavimas“ – susitikimo su vicepremjeru Piechocinskiu metu kalbėjo J.Neverovičius.

Pasak ministro, be tokių strateginių projektų kaip suskystinų gamtinių dujų terminalas, elektros bei dujų jungtys, ypatingas dėmesys turi būti skiriamas bendriems regioniniams projektams. Lietuva turi apsispręsti dėl regioninės Visagino atominės elektrinės ateities. Priimant šį sprendimą itin svarbi aiški regioninių partnerių, tarp jų Latvijos ir Estijos, pozicija, o taip pat ir kitų regiono valstybių parama.

Lenkijos vicepremjeras pažymėjo, kad tikisi glaudaus bendradarbiavimo Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu.

www.enmin.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24