Seimas balsuos dėl naujosios Vyriausybės programos

2012-12-13, 07:37
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ketvirtadienį Seimas ketina tvirtinti socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus vadovaujamos Vyriausybės programą.

Jai patvirtinti pakanka paprastos balsų daugumos. Patvirtinus programą, premjeras ir ministrai duos priesaiką ir pradės eiti pareigas.

Trečiadienį Vyriausybės programą vertino Seimo komitetai ir frakcijos. Visi parlamento komitetai programai pritarė, ji nesulaukė tik Liberalų sąjūdžio ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijų pritarimo. Trečia valdančiajai daugumai nepriklausanti „Drąsos kelio“ partijos frakcija ketina susilaikyti, balsuojant dėl programos.

„Dauguma apsitarėme, kad susilaikysime. Matome ir pliusus, ir minusus“, – BNS sakė „Drąsos kelio“ partijos frakcijos narys Povilas Gylys.

Pagrindiniu siekiu centro-kairės Vyriausybė skelbia ėjimą gerovės valstybės kūrimo keliu, mažinant socialinę atskirtį ir įgyvendinant mokesčių pertvarką, kurios esmę nurodo kaip „tolygesnį mokestinės naštos pasiskirstymą tarp darbo ir kapitalo, didesnį pajamų ir turto apmokestinimo progresyvumą, vien socialiai reikšmingų ir tikslingų mokestinių lengvatų taikymą“.

Tarp neatidėliotinų naujo Ministrų kabineto prioritetų įrašytas darbą baigiančios Vyriausybės pradėtas suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalo projektas Klaipėdoje, nėra ir kategoriško „ne“ Visagino atominės elektrinės (VAE) projektui, kurio buvo numatyta atsisakyti atsižvelgiant į patariamojo referendumo rezultatus ankstesniame programos projekto variante.

Seime registruotame Vyriausybės programos projekte pabrėžiama, kad įvertinant referendumo dėl naujos atominės elektrinės statybos rezultatus bus peržiūrima Nacionalinės energetikos strategija, kurioje bus įvertinamos „ir atominės energetikos perspektyvos“.

Valdančiąją daugumą po 2012 metų spalį vykusių Seimo rinkimų sudarė Lietuvos socialdemokratų, Darbo, „Tvarkos ir teisingumo“ partijos bei Lietuvos lenkų rinkimų akcija. Šios partijos parlamente šiuo metu turi 85 atstovus.

www.bernardinai.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24