Vienbučiams ar dvibučiams namams modernizuoti jų savininkai dar gali gauti paramos

2012-12-12, 06:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Fiziniai ir privatūs juridiniai asmenys, norintys modernizuoti savo vieno ar dviejų butų gyvenamuosius namus, pastatytus pagal galiojusius iki 1993 m. statybos techninius normatyvus, šiam tikslui dar gali gauti paramos iš Klimato kaitos specialiosios programos lėšų. Ši parama tokių namų savininkams teikiama su sąlyga, kad, modernizavus namą, bus pasiekta pastato energinio naudingumo C klasė ir energijos suvartojimo sąnaudos sumažintos ne mažiau kaip 20 proc. Paramos dydis – iki 30 proc. visų tinkamų finansuoti namo modernizavimo išlaidų.

Minėtajai paramai iš Klimato kaitos specialiosios programos lėšų praėjusį balandį jau buvo skirta 900 tūkst. litų, bet šiai sumai paraiškų gauta per du mėnesius. Kadangi lapkričio mėnesį papildomai skirtas milijonas litų paramos, jai gauti galima teikti paraiškas iki š. m. gruodžio 31 dienos. Jos bus vertinamos atsižvelgiant į pateikimo datą.

Paraišką reikia pateikti Lietuvos aplinkos apsaugos investicijų fondui (LAAIF). Gavus daugiau paraiškų, nei skirta lėšų, jos nebebus priimamos. Parama bus teikiama patvirtinus, kad vieno ar dviejų butų gyvenamajame name, tiesiogiai susijusiame su projektu, yra nuolat gyvenama. Ji bus išmokama tik visiškai įgyvendinus namo modernizavimo projektą ir apmokėjus visas jo įgyvendinimo išlaidas.

Išsamesnės informacijos apie paraiškų priėmimą ir finansavimo sąlygas galima rasti LAAIF tinklalapyje www.laaif.lt, pasiteirauti tel. (5) 205 3191, 205 3194, 205 3193, 205 3198 arba elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.">Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Aplinkos ministerijos informacija

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24