Vilniuje vyks antroji regioninė BEMIP konferencija

2012-09-12, 06:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Energetikos ministerija kartu su Europos Komisija ir Baltijos Asamblėja organizuoja II-ąją regioninę BEMIP konferenciją „Baltijos energijos rinkos ir jungčių planas: integruoto ir darnaus energetinio regiono link“. Konferencija vyks rugsėjo 14 dieną Vilniaus Rotušėje.

Baltijos jūros regione ES šalių įgyvendinami strateginiai energetikos projektai skirti panaikinti Baltijos šalių energetinę izoliaciją ir užtikrinti viso Baltijos energijos rinkos ir jungčių plano (BEMIP) regiono šalių darnią energetikos sektoriaus plėtrą.

Šios konferencijos tikslas – įvertinti tarpinius strateginių energetikos projektų, kurie yra sudėtinė šio 2009 metais Europos Komisijos inicijuoto Baltijos energijos rinkos jungčių plano dalis, tarpinius rezultatus. Konferencijoje bus apžvelgtas tolesnis BEMIP įgyvendinimas siekiant laiku ir tinkamai pasiekti BEMIP tikslus.

Konferenciją atidarys Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius ir Baltijos Asamblėjos prezidentas Paulius Saudargas, pagrindines kalbas sakys energetikos ministras Arvydas Sekmokas ir Lietuvoje su darbo vizitu viešintis ES energetikos komisaras Giuntheris Oettingeris.

Konferencija skirta BEMIP šalių vyriausybių, energetikos įmonių ir asociacijų atstovams, energetikos rinką ir kainas reguliuojančioms institucijoms, Europos energetikos asociacijų nariams, akademinių ir mokslinių institucijų atstovams ir kitiems energetikos ekspertams.

www.enmin.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24