Jau galima teikti paraiškas kompensacijoms už TV įrangą

2012-05-01, 10:53
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuo pirmadienio nepasiturintys gyventojai gali pradėti teikti paraiškas kompensacijoms už įsigytą skaitmeninės TV įrangą. Susisiekimo ministerija sako, kad kompensacijos gyventojams turi būti pervestos per du mėnesius.

Ir Ministerija, ir skaitmeninės televizijos paslaugų tiekėjai sutinka, kad gyventojų perėjimas prie skaitmeninės televizijos bus tarsi Kalėdinių dovanų pirkimas – paskutinę dieną.

Anksčiau skelbta, kad paraiškas kompensacijoms savivaldybės priims pusę metų iki analoginės antžeminės televizijos išjungimo ir tris mėnesius po, tačiau galiausiai Vyriausybė nusprendė, kad paraiškos bus priimamos trumpiau.

„Buvo numatyta, kad kompensavimas būtų vykdomas ir tris mėnesius po analoginės TV išjungimo, bet Vyriausybės posėdyje, tvirtinusiame kompensavimo tvarką, yra numatyta, kad iki lapkričio 20 dienos turi būti pateiktos paraiškos. Taigi laikas praktiškai sutrumpėjo dviems mėnesiais“, – sako susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas.

„Reikėjo pradėti ją šiek tiek anksčiau ir pabaigti. Tokiu būdu didžioji dalis vartotojų, socialiai remtinų vartotojų, būtų įsigiję įrangą iki to laiko ir sumažintų šiek tiek tą didžiulį žmonių anšlagą, kuris tikėtina įvyks“, – mano TEO Paslaugų plėtros ir rinkodaros tarybos vadovas Nerijus Ivanauskas.

Pasak telekomunikacijos bendrovės atstovo, turintiems mokamos televizijos paslaugas jokių papildomų priedėlių nereikės.

„Faktas yra paprastas, kad visi vartotojai, kurie naudojasi kokios nors mokamos televizijos paslaugomis, tai jiems jau nieko nereikia rūpintis, nes jie turės televiziją ir po spalio 29 dienos. Reikia susirūpinti tiems, kurie žiūri per paprastą anteną, taip vadinamą analoginę TV“, – sako N. Ivanauskas.

Televizijos tiekėjų nuomone, skaitmeninę televiziją įsirengti reikėtų jau vasarą.

Technikos pardavėjai tikina jau pasiruošę suteikti visą informaciją pirkėjams apie priedėlių kompensavimo tvarką, tačiau sako, kad pirkėjai labiau domisi naujais televizoriais.

„Pirkėjai šiuo metu labai domisi naujais televizoriais. Tai mes matėme ir praeitų metų gruodį, tai matome ir šiemet. Tikrai didelis susidomėjimas televizoriais. Priedėliais susidomėjimo nėra“, – tvirtina „Topo grupės“ valdybos pirmininkas Aurelijus Rusteika.

Ministerijos teigimu, kompensaciją už priedėlį, anteną ar naują televizorių žmogus turėtų atgauti per 2 mėnesius, o ilgiausias terminas, jeigu ministerija pritrūktų pinigų, – pusė metų nuo paraiškos pateikimo dienos.

Ministerijos skaičiavimais beveik ketvirtadalis televizijos žiūrovų turės įsigyti skaitmeninės televizijos įrangą.

Viceministras sako, kad savivaldybės yra pasiruošusios priimti paraiškas. Įsigijus priedėlį reikia išsaugoti pirkimo čekį ir PVM sąskaitą faktūrą, kuriuos reikės pateikti savivaldybei.

Arnas Mazėtis, Marija Gabrienė
LTV naujienų tarnyba

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24