Dėl serverio gedimo sutriko „Sodros“ darbas

2012-05-01, 09:50
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Dėl serverio avarijos paralyžiuotas „Sodros“ darbas. Sutrikus elektroninių sistemų darbui, klientams buvo patariama laukti trečiadienio.

Sodros padaliniuose pirmadienį – kaip niekad tuščia. Klientai konsultuoti, bet dokumentai pildyti ranka.

Verslo atstovai teigia, kad sutrikus „Sodros“ elektroninių sistemų darbui, kai kurios įmonės negali nei atleisti, nei priimti darbuotojų, įforminti nedarbingumą. Taip pat gali vėluoti ir atlyginimų išmokėjimas.

„Galų gale, „Sodra“ nustato gana griežtus reikalavimus, per kuriuos įmonės turi pateikti tam tikras ataskaitas ir, nesilaikant šių terminų, įmonėms gresia baudos. Norėtųsi, kad baudos vis dėlto nebūtų taikomos“, – sako Pramonininkų konfederacijos analitikas Aleksandras Izgorodinas.

Pasak „Sodros“ atstovo, užvakar serverinėje suveikus priešgaisrinei sistemai, atjungti serveriai. Tačiau vienam jų vis dėlto neišsijungus, dėl perkaitimo paralyžiuota visa elektroninė „Sodros“ sistema.

„Verslas kaip mokėjo, taip ir moka toliau, niekas nesikeičia. Mes trečiadienį matysime banko pavedimo datą. Kas sutrikę, tie pavedimai, kurie turėjo išeiti šiandien iš mūsų, tiek grąžinimai, kai kurios pašalpos, tie pavedimai bus padaryti trečiadienį“, – tikina „Sodros“ direktoriaus pavaduotojas Mindaugas Strumskis.

„Sodros“ vadovų teigimu, „Sodroje“ saugomi duomenys išsaugoti rezervinėje serverinėje. Dabar jie esą kopijuojami.

„Jeigu būtų dingę duomenys, tai būtų žymiai blogiau. Kaip jau minėjau, mes juos turime. Jeigu ir dingo, tai paskutinių 10–15 minučių duomenys“, – teigia M. Strumskis.

Verslo atstovų teigimu, valstybinių įmonių informacinės technologijos problemų sukelia ne pirmąkart.

Mes dalyvavom viešųjų pirkimų konkurse. Ir pasirodo, kad mūsų informacijos viešųjų pirkimų tarnyba nebepriima. Kodėl nepriima, dėl technikos strigimo, dėl kažkokių kitų dalykų, bet, reiškia, pasiliekama tam tikra erdvė galimam piktnaudžiavimui. Turi būt sistema, kur galbūt konkrečioje vietoje visos valstybės institucijos turi apsijungti ir saugoti tuos duomenis ir reikalui esant, kad verslas galėtų gaut tuos duomenis“, – sako Verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Danas Arlauskas.

„Sodros“ vadovai žada, kad „Sodros“ elektroninės sistemos darbas visiškai atnaujintas bus trečiadienį.

Algirdas Igorius
LTV „Šiandien“

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24