Lenkijoje laukiama naujos lietuvių pirkimo bangos

2012-04-11, 07:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kai Lietuvoje maisto kainos kyla vos ne kasdien, vis daugiau lietuvių apsiperka kaimyninėje Lenkijoje.

Tačiau ir lietuviai, anot pačių lenkų, jau renkasi – dažniau suka į turgų, kur kainos dar žemesnės nei prekybos centruose. Prasidėjus žemės ūkio darbams rankas trina trąšų ir sėklų pardavėjai – prekyba išaugo perpus, praneša LTV „Panorama“.

Suvalkų pagrindinėje turgavietėje po Velykų – štilis. Apsipirkti atvykusių lietuvių nėra, o ir vietinių – vos vienas kitas.

Turgaus pardavėjai, itin nepageidaujantys bendrauti su žurnalistais, juokauja – ir lietuviai ir lenkai pinigus išleido prieš Velykas.

Mėsos produktų parduotuvės turgavietėje lietuvius vilioja didelėmis nuolaidomis: malta mėsa kainuoja daugiau nei 6 litus, populiari Lenkijoje balta dešra – daugiau nei 7 litus,o nugarinė kainuoja apie 10 litų.

Turgaus pardavėjai sako, kad lietuviai, anksčiau sukdavę į prekybos centrus, vis dažniau apsiperka turguje, nes čia kainos dar žemesnės, o prekių pasirinkimas panašus. Anot pardavėjų, atslūgus lietuvių bumui prieš Velykas, jo galima tikėtis prasidėjus atostogų metui.

„Kaimynai daugiausia perka maisto produktų – mėsą, pieno produktus, dabar perka įvairias sėklas. Bet daugiausia – maistą“, – teigė turguje prekiaujantis vyras.

„Viską perka – obuolius, daržoves. Tai ir mums gerai – daugiau parduodame ir užsidirbame. Prieš kiekvieną savaitgalį ir prieš šventes, šeštadieniais lietuvių čia būna daug“, – tvirtino kita turgaus prekeivė.

Pardavimais ir uždarbiu nesidžiaugia kiaušinių pardavėjai, nors dar prieš porą savaičių skaičiavo pelną. Kiaušiniai Lenkijoje, kaip ir Lietuvoje, pabrango beveik perpus.

Tačiau rankas trina Lenkijos prekybininkai, parduodantys trąšas, sėklas ir chemines medžiagas žemės ūkiui. Lietuviai dažniau apsiperka pas smulkius prekeivius, o ne specializuotose parduotuvėse.

„Kasmet mus atranda vis nauji pirkėjai, vis daugiau pirkėjų, sugrįžta ir tie patys. Aišku, visada, kai būna sezonas, trąšų ima trūkti, kartai net ir nesuspėja atvežti. Labai įvairiais kiekiais perka – pradedant nuo viso sunkvežimio 24 tonų, baigiant 50 kilogramų. Jeigu pirkėjas jau yra pastovus, keletą metų perka, visada nuolaidą padarome“, – sakė pardavėja Gražina Berneckienė.

Apie nuolaidas nelinkę kalbėti turgaus pardavėjai. Anot jų, kai svogūnų kilogramas kainuoja 45 centus, o bulvių – 60 centų, deryboms – ne vieta.

Rūta Lankininkaitė
LTV „Panorama“

www.lietuvosvalstybe.com

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24