Šiemet šventinis stalas bus brangesnis

2012-03-20, 11:26
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šių metų šventinis Velykų stalas gyventojams atsieis brangiau. Labiausiai jo kainą augina pagrindinis Velykų akcentas – kiaušiniai.

Kiaušiniai šiemet pabrango rekordiškai – trečdaliu. Tačiau per metus 10–15 procentų išaugo ir mėsos produktų, 25 proc. – žuvies kainos. 15 procentų brangiau nei pernai kainuoja cukrus.

Tarp šiek tiek atpigusių produktų: 2–3 procentais pigesnė juoda duona ir kai kurios daržovės. Albertas Gapšys iš Lietuvos agrarinės ekonomikos instituto sako, kad kai kurių produktų brangimą lėmė ir per maža konkurencija.

„Didėjo supirkimo kainos, pieno, galvijų kainos. Antra priežastis – grūdų produktų kainos iškilo per metus į tokias labai dideles aukštumas. O trečia – tam tikri pačių įmonių interesai: kainos kartais didintos nepamatuotai. Nors iš dalies tai, aišku, susiję su energetinių resursų augimu. Tačiau ne visada tam galbūt ir ieškota resursų, nes mūsų rinkoje trūksta tos tikros konkurencijos. Turime tas oligopolines struktūras tiek prekyboje, tiek ir perdirbime“, – sako A. Gapšys iš Lietuvos agrarinės ekonomikos instituto.

Neringa Gudišauskaitė
Lietuvos radijas

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24