Viešieji pirkimai turi būti vykdomi paprasčiau

2012-03-19, 16:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė su Viešųjų pirkimų tarnybos vadovu Žydrūnu Plytniku aptarė galimybes supaprastinti viešųjų pirkimų tvarką kultūros sektoriui.

Susitikime taip pat kalbėta apie Viešųjų pirkimų įstatymo pataisas, kuriomis nustatyta išimtis dėl viešųjų pirkimų procedūrų taikymo politinėms partijoms.

Prezidentės teigimu, unikalios kūrėjo veiklos negalima sutapatinti su paprasta ūkine veikla, o meno kūriniams ar atlikėjų paslaugoms pirkti negalima taikyti tokių pačių procedūrų, kurios taikomos įprastoms prekėms įsigyti. Paprastesnę, mažiau biurokratizuotą viešųjų pirkimų tvarką kultūros įstaigoms galima nustatyti poįstatyminiais teisės aktais, o Viešųjų pirkimų tarnyba turėtų kultūros įstaigoms patvirtinti aiškią kultūros sričiai pritaikytą viešųjų pirkimų metodiką.

Prezidentės teigimu, Viešųjų pirkimų tarnyba ir kitose srityse galėtų pateikti Viešųjų pirkimų įstatymo įgyvendinimo paaiškinimus bei rekomendacijas, kad ir kontroliuojančioms, ir įgyvendinančioms institucijoms būtų lengviau susigaudyti procedūrose.

Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės susitikime su Žydrūnu Plytniku taip pat buvo aptartos praėjusią savaitę Seime priimtos Viešųjų pirkimų įstatymo pataisos. Įvertinus visas pastabas, nuomones ir išanalizavus ES šalių praktiką ir patirtį, sprendimą dėl šių pataisų Prezidentė priims artimiausiu metu.

Prezidentės spaudos tarnyba

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24