Už keliones keltais teks mokėti brangiau

2012-03-16, 07:09
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

„DFDS Seaways“ keltų linijoms nuo kovo 10-osios įvedus kuro mokestį, pabrango kelionės keltais, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Kelionių agentūros sako, kad bet koks branginimas klientams nėra malonus, tačiau jų srautai, tikimasi, nesumažės.

Nuo praėjusio savaitgalio „DFDS Seaways“ keltais keliaujantiems iš Klaipėdos į Vokietijos ir Švedijos uostus kelionės pabrango 17 litų. Kompanija dėl mažiausiai ketvirtadaliu brangstančių degalų įvedė vadinamąjį kuro mokestį.

17 litų priemokos nereikės mokėti už vaikus iki trejų metų ir už lengvąjį automobilį.

„Pagrindiniai mūsų klientai yra tie, kurie važiuoja su nuosavais automobiliais. Tai čia yra tokia savotiškai ir pagalba keleiviams, kad pasirinkome šitą mokestį taikyti bilietams, o ne automobiliams“, – teigė „DFDS Seaways“ Rinkodaros skyriaus vadovas Vaidas Klumbys.

Kuro mokestį kompanija įvedė ne tik Baltijos jūroje, bet ir Šiaurės bei kitomis linijomis plaukiojantiems bendrovės keltams. Pasak kelionių agentūrų, šis mokestis nėra netikėtas, jį įveda daugelis pasaulio keltų kompanijų.

„Vienos keltų kompanijos taiko 2 eurų, kitos – netgi 20 eurų mokestį. Taigi įkainiai skiriasi, bet dauguma jų vis gi jau taiko tas kuro priemokas“, – tikino „Krantas Travel“ vadovas Putinas Bielskis.

Kuro mokestį „DFDS Seaways“ taiko nebe pirmą kartą. Patirtis esą rodo, kad klientų srautai dėl to nemažėja.

„Didelės įtakos tai neturės. Tie žmonės, kuriems reikia, jie tikrai keliaus, bet, aišku, tai kainuos brangiau. Turbūt labai patenkintų dėl to nebus daug“, – pripažįsta P. Bielskis.

Per metus vidutiniškai trimis keltų linijomis iš Klaipėdos į Vokietijos ir Švedijos uostus kompanija perveža apie 2 tūkst. keleivių.

Marija Gabrienė
LTV „Šiandien“

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24