Vyriausybė ACTA ratifikuoti neskubės

2012-02-16, 07:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vyriausybė neskubės ratifikuoti Tarptautinio prekybos susitarimo dėl kovos su klastojimu (ACTA), trečiadienį pareiškė teisingumo ministras.

„Nusprendėme neskubėti ir niekur nelėkti su ratifikavimu, o normaliai šitą klausimą išdiskutuoti. (...) Bus konsultuojamasi su visuomene, bus šnekama, žiūrima, kaip visa tai atrodo, bus analizuojama ir tik tada sprendžiama“, – po Vyriausybės posėdžio žurnalistams teigė Remigijus Šimašius.

Anot jo, Lietuvos jokie terminai nesaisto, šalis turi teisę sutartį ratifikuoti arba ne.

„Kada Lietuva nuspręs ratifikuoti, jei taip bus, toks terminas ir bus“, – aiškino ministras.

Pasak R. Šimašiaus, didžiausią vaidmenį analizuojant klausimą atliks Užsienio reikalų ministerija, tačiau į darbą įsitrauks visa Vyriausybė.

„Kaip konkrečiai tai atrodys kol kas tikrai negaliu pasakyti kol kas, bet kadangi ir pats esu išreiškęs nemaža abejokių dėl ACTA, tai esu ir pats suinteresuotas, kad diskusija būtų kuo platesnė, kuo atviresnė, įtraukiant kuo įvairesnius sluoksnius “, – sakė jis.

Sausio 26-ąją Lietuvos ir dar 20 Europos Sąjungos valstybių pasirašyta, tačiau dar neratifikuota antipiratinės prekybos sutartis ACTA sulaukė prieštaringų vertinimų.

Sutarties šalininkai sako, kad, daugėjant piratavimo atvejų internete,  sutartis padės geriau ginti autorių teises. Tačiau priešininkai pažymi, kad įsigaliojus sutarčiai, už muzikos, filmo, knygos parsisiuntimą grėstų jau nebe administracinė, bet baudžiamoji atsakomybė. Be to, anot jų, būtų atvertas kelias sekti interneto vartotojus, būtų ribojama jų laisvė.

Protestai prieš ACTA jau vyko ar yra planuojami daugelyje šalių. Internete išplatintą peticiją, raginančią nepritarti sutarčiai, jau  pasirašė per 2 mln. žmonių.

www.lrt.lt ir ELTA

www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24