Tikisi, kad pelnus augins išmanieji telefonai

2012-02-09, 06:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

2002-aisiais lietuviai masiškai pradėjo naudotis internetu, šiemet dauguma internetą atras mobiliajame telefone, teigia telekomunikacijų bendrovės.

Operatoriai šiemet neprognozuoja didelio klientų skaičiaus augimo, paslaugų kainų kritimo. Didžiausias pokytis bus, kad sparčiai daugės išmaniųjų telefonų ir jų paslaugomis besinaudojančių klientų, praneša LTV „Šiandien“.

Išmanieji telefonai klientų rankose – sėkmė telekomunikacijų bendrovei. Trys didieji operatoriai skaičiuoja, kad šiemet būtent išmanieji telefonai labiausiai augins jų pelnus.

Kol kas išmaniuosius telefonus turi daugmaž kas penktas vartotojas, tačiau prognozuojama, kad per dvejus trejus metus jie turėtų atsidurti daugumos vartotojų rankose.

„Didžiausią augimą šiemet matome, nors jis šiek tiek jau buvo juntamas ir 2010 bei 2011 metais, vartotojų, kurie mobiliaisiais telefonais naudosis internetu. Čia bus didžiausias augimas – tai yra faktas.

Nors dar mažas visuomenės segmentas jais naudojasi, bet matome, kad šios paslaugos klientų daugės ir daugės. Tai bus didžiausias pokytis rinkoje“, – sako „Bitės“ gen. direktoriaus pavaduotojas klientams Chrisas Robbinsas.

Didieji operatoriai sutaria, kad jų mūšiai, kaip pritraukti kuo daugiau klientų, – baigti. Žymios klientų migracijos jau kelerius metus nebepastebima.

Baigti mūšiai, ir kas pasiūlys mažesnę skambučių kainą, nes jos ir taip vienos žemiausių Europoje.

Šiemet bendrovės konkuruos, kaip esamiems klientams suteikti kuo geresnių paslaugų.

„Žmonės atranda naudą ir kitą potyrį. Galėčiau sulyginti, kad vyksta toks lūžis, koks vyko 2002 m., kai lietuviai atrado internetą. Tai dabar lietuviai atranda išmaniuosius telefonus, mobilųjį internetą“, – teigia „Omnitel“ viceprezidentas rinkodarai ir paslaugoms Darius Maikštėnas.

Kol vienas operatorius teigia turintis didžiausią 3G ryšio stočių tinklą ir gali pasiūlyti spartų internetą telefone, kitos bendrovės teigia priverstos vytis ir dar labiau gausinti investicijas į interneto ryšį.

„Labai sparčiai statome trečios kartos bazines stotis, pernai [pastatėm] apie 200 stočių, šiemet planuojam pastatyti daugiau. Manome, kad gerės interneto kokybė, didės greitis, didės prieinamumas interneto prieigos, daugės pasiūlytų išmaniųjų telefonų“, – sako „Tele2“ generalinis direktorius Petras Masiulis.

Išmaniųjų telefonų ir jų paslaugų populiarėjimas operatoriams teikia vilčių šiuos metus po kelerių metų rinkos traukimosi baigti skaičiuojant kuklius pelnus.

Kristina Garalevičiūtė
LTV „Šiandien“

www.lvcom.eu

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24