Atsiskaitymas pašte – tik grynaisiais

2012-02-01, 06:44
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Nuo sausio vidurio Lietuvos pašte atsiskaitant už komunalines paslaugas pagal atsiskaitymo knygelę nebegalima mokėti mokėjimo kortele.

Paštas ir Susisiekimo ministras tikina, kad bankai jiems taiko per didelius paslaugos aptarnavimo mokesčius, tačiau banko atstovai sako, kad įmokos dydis – derybų klausimas.

Nors Lietuvos pašto skyriuose visoje Lietuvoje jau nebegalima už komunalines paslaugas pagal atsiskaitymo knygelę sumokėti mokėjimo kortele, išsigryninti pinigų per tuos pačius mokėjimo kortelių aparatus vis dar galima. Tokį nesusipratimą, Lietuvos pašto atstovė Neringa Knyvienė aiškina tuo, kad išgryninimo paslaugą teikia bankai.

Į Susisiekimo ministrą jau kreipėsi Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnas Algirdas Butkevičius. Jis ministrui primena bendrą Vyriausybės politiką, kuria skatinama atsiskaityti mokėjimo kortelėmis ir taip mažinti šešėlinę ekonomiką.

„Ir vėlgi šiuo atveju aš noriu pasakyti, kad gerbiamas Algirdas Butkevičius pirmiausia turėtų bankų paklausti, kodėl bankai ima tokius didelius mokesčius už operacijas kortelėmis. Jeigu bankai tokių didelių mokesčių neimtų, tai dar kartą pakartosiu, Lietuvos paštas iš karto pradėtų taikyti šią paslaugą ir leistų atsiskaitinėti kortelėmis“, – sako ministras Eligijus Masiulis.

Banko“ Swedbank“, kuris, kaip ir keletas kitų bankų, sudaręs sutartį su Lietuvos pašto įmone, atstovas tikina, kad sutartis su įmone nėra nutraukta.

„Bankas dėl mokėjimo kortelių aptarnavimo su kiekviena įmone yra sudaręs atskiras sutartis, kur yra numatytos aptarnavimo sąlygos, tai šiuo atveju su Lietuvos paštu bankas sutarties kol kas yra nenutraukęs ir mes tikimės, kad klientai bus aptarnaujami kaip visada“, – sako „Swedbank“ Kasdieninės bankininkystės ir investavimo departamento vadovas Ramūnas Strauka.

Arnas Mazėtis
LTV „Šiandien“
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24