Skundžiasi, kad trūksta informacijos

2011-11-25, 08:32
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ketvirtadienį visoje šalyje klientus priiminėjo jau 25 „Snoro“ banko skyriai, tačiau eilės prie jų nemažėjo.

Žmonės skundžiasi informacijos stoka, bei pinigų trūkumu bankomatuose, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

Prie visų naujai atidarytų Prie visų naujai atidarytų „Snoro“ padalinių nusidriekė šio banko klientų eilės. Vilniuje banko konsultantai informaciją teikė tiesiog gatvėje, tačiau ir jie ne į visus klausimus galėjo atsakyti.

Žmonės skundėsi, kad neranda informacijos apie atnaujinančius veiklą banko padalinius.

„Trūko informacijos, kada atsidarys tie visi skyriai. Šiandien, vakar žiūrėjau internete ir neradau, kad ne tik šioje vietoje dirbs skyrius, bet ir kitose“, – tvirtino moteris.

„Atsiimsiu visus pinigus. Jei taip darosi, tai prireikus tų pinigų negi eisi po 500 litų nusiiminėti. Tai čia turi nedirbt žmogus, o stovėt prie banko du mėnesius, kad visus pinigus nusiimtum“, – kalbėjo „Snore“ pinigus laikantis kaunietis.

„Snoro“ atstovai sako, kad banko skyriuose, kaip ir anksčiau, galima tik išgryninti iki 500 litų, bei parašyti prašymus nutraukti terminuotų indėlių sutartis.

„Numatome, kad rytoj dirbs tie patys padaliniai kaip ir šiandien – 25 padaliniai visoje Lietuvoje“, – sakė banko „Snoras“ atstovas Tomas Vaišvila.

„Snoro“ klientai jau atsiėmė 90 mln. litų, tai apie 20 proc. sumos, kurią indėlininkai galėjo atsiimti nuo praėjusio ketvirtadienio.

Algirdas Igorius, Jūratė Anilionytė
LTV „Šiandien“
www.lvcom.eu

ekonomika.atn.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24