Prezidentė: smulkusis ir vidutinis verslas - regionų ekonomikos variklis

2014-03-10, 15:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė lietuviško kapitalo, individualiojoje įmonėje "Elektra". Virbalio kaime jau daugiau kaip du dešimtmečius veikianti įmonė įdarbina beveik 80 vietos gyventojų.

Prezidentė kartu su įmonės darbuotojais, vietos bendruomene ir Vilkaviškio rajono meru Algirdu Neiberka aptarė padėtį regione ir priemones, kurios užtikrintų verslo plėtrą, naujų darbo vietų kūrimą ir paskatintų ekonomikos augimą regione.

"Smulkusis ir vidutinis verslas yra ekonomikos variklis regione. Iniciatyvūs, skaidrų verslą kuriantys žmonės užtikrina darbo vietas kaimo vietovėse ir prisideda prie vietos bendruomenės gerovės kėlimo. Dirbtiniai biurokratiniai suvaržymai neturi tapti joms kliūtimi pasinaudoti naujojo finansinio laikotarpio ES parama, skirta regionų plėtrai", - sakė Prezidentė.

2014-2020 m. laikotarpiu regioninei politikai įgyvendinti Lietuvoje bus skiriama apie 3,6 mlrd. litų ES struktūrinės paramos lėšų, t. y. 1 mlrd. litų daugiau nei praeitame laikotarpyje. Šio laikotarpio parama bus nukreipta net tik į rajonų centrus, bet ir į mažesnius kaimo rajonus, patenkančius į taip vadinamas tikslines teritorijas.

Pasak Prezidentės, smulkiųjų ir vidutinių įmonių veiklai yra būtinas vietos valdžios ir valstybės institucijų dėmesys. Tik nuo vietos valdžios iniciatyvos priklausys, ar Vilkaviškio rajone, kur mažų ir vidutinių įmonių yra beveik 2,5 karto mažiau nei šalies vidurkis, padidės investicijos į infrastruktūros gerinimą ir bus skatinamas žmonių verslumas.

Įmonė "Elektra" gamina statybines apdailos medžiagas. Įmonės savininkas yra aktyvus bendruomenės narys, Vilkaviškio rajono mecenatas. Nuo 2012 m. įmonė yra skaidraus verslo "Baltoji banga" narė.

Kovo 11-osios išvakarėse su Prezidente susitikę Vilkaviškio rajono gyventojai padovanojo unikalią dovaną - gabalėlį iš beveik 600 metrų tautinės vėliavos spalvų juostos, kuri pernai buvo užregistruota kaip Lietuvos rekordas.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24