Visuomenė dar turi jėgos pasipriešinti politikams

2014-01-10, 07:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Istorijos vadovėliuose atsidurs reikšmingiausias pastarųjų mėnesių įvykis - iniciatyva surengti referendumą dėl draudimo Lietuvos žemę parduoti užsieniečiams. "Tautos požiūris į žemę išliko labai svarbus. Žemė lietuviui net ir XXI amžiuje yra viena iš esminių vertybių, rašo "Respublika".

Tai rodo tas stebuklas, kad buvo surinkta daugiau kaip 320 tūkst. piliečių parašų. Iš pradžių niekas netikėjo. Visi laikė keistuoliais, idealistais. Tai parodo, kad tautai nėra nusispjauti į savo žemę, jai svarbu, kas valdys žemę. Kitas dalykas - vadinamasis elitas ar, kai kas vadina, sistema. Iš tikrųjų daliai tos sistemos atstovų labai nepatogu, kad piliečiai reiškia savo nuomonę. Daug patogiau tautą valdyti vieną kartą per ketverius metus porą mėnesių įsiteikiant jai, prižadant aukso kalnus. O vėliau ketverius metus primirštant tuos pažadus", - teigia Lietuvos tautininkų sąjungos pirmininkas Julius Panka.

Referendumo organizatoriams pavyko įveikti įstatymuose užprogramuotą neįmanomą užduotį - surinkti daugiau nei 300 tūkst. parašų. Pavyks Vyriausiajai rinkimų komisijai išbrokuoti reikiamą kiekį parašų, kad nereikėtų rengti referendumo, ar ne? Netrukus (kitą savaitę) sužinosime. Bet jau dabar aišku, kad tautai ne tas pats, kas bus daroma su Lietuva. Apie tai prie "Žalgirio nacionalinio pasipriešinimo judėjimo" apskritojo stalo diskutavo J. Panka, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis, akademikas Romualdas Grigas, Nepriklausomybės Atkūrimo Akto signataras Rolandas Paulauskas ir žalgirietis Gediminas Jakavonis.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24