Premjeras dramatiškų pokyčių mokesčių sistemoje nežada

2011-10-11, 14:17
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Kalbėdamas apie kitų metų biudžeto projektą, Premjeras Andrius Kubilius tikina, kad naujų mokesčių įvesti neplanuojama, o pakeitimai galiojančiuose mokestiniuose įstatymuose bus nedideli. „Kelios korekcijos mokestiniuose įstatymuose bus daromos, bet jos nėra kuo nors dramatiškos“, – antradienį interviu Lietuvos radijui sakė jis.

Premjeras taip pat tikisi, kad svarstydamas biudžetą, kuriame numatyti griežtesni taupymai ir valstybinėms įstaigoms, Seimas elgsis atsakingai.
„Jei partija, būdama opozicijoje, siūlys tokius sprendimus, kurie gali didinti valstybės išlaidas milijardais litų ir kartu didinti deficitą, tai galėčiau sakyti, kad tokia partija turbūt nesiruošia jokiems realiems rinkimams“, – kalbėjo jis.
Anot A. Kubiliaus, kitų metų biudžetas, kuriame planuojama 300 milijonų litų mažinti asignavimus ministerijoms, yra realistinis.
„Kitų metų mūsų viešųjų finansų deficitas negali viršyti 2,8 procentų. Norint pasiekti tokį rezultatą, reikia neišlaidauti, nors ir rinkimų metai, bet turime elgtis atsakingai. Norint pasiekti tokį rezultatą reikia 2 procentais sumažinti anksčiau numatytas visų ministerijų išlaidas. Tai nėra  dramatiškas sumažinimas“, – sako Premjeras.
Paklaustas apie naujų mokesčių įvedimą, Ministras Pirmininkas tikino, kad tokių planų nėra. „Mes neplanuojame kokių nors naujų mokesčių, kelios korekcijos mokestiniuose įstatymuose bus daromos, bet jos nėra kuo nors dramatiškos“, – tikina A. Kubilius.


www.lrt.lt  ir Lietuvos radijas
www.lvcom.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24