Investicijos į Kalvarijų turgaus atnaujinimą – per 25 mln. litų

2011-10-06, 21:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto savivaldybė netrukus pasirašys sutartį su birželį skelbto konkurso Kalvarijų turgavietei rekonstruoti ir nuomoti nugalėtojais. Trijų bendrovių – UAB „Turkmėnlita“, UAB „Contestus Projektai“ ir UAB „Sergorus“ grupė per vienerius metus turės parengti turgaus atnaujinimo techninį projektą. Dar treji metai skiriami turgavietės rekonstravimui, kuris bus vykdomas keliais etapais, kad turgaus veikla nenutrūktų.

Konkurso nugalėtojai 25 metus nuo sutarties pasirašymo dienos mokės 1,22 mln. litų nuomos mokestį savivaldybei, taip pat per pirmus ketverius turgavietės nuomos metus investuos 25,6 mln. litų į turgavietės atnaujinimą. Po Kalvarijų turgaus rekonstrukcijos seniausia sostinės turgavietė taps aukštos kokybės darbo erdve smulkiesiems verslininkams ir patogia prekyviete vilniečiams bei miesto svečiams.
Turgavietėje ne mažiau kaip pusė prekybos vietų pastatuose ir 30 proc. likusioje teritorijoje turės būti skiriama smulkiesiems prekeiviams, o po turgavietės rekonstrukcijos nuomininkas privalės išlaikyti ne mažiau kaip 2000 prekybos vietų skaičių.
Taip pat bus sudaryta sutarties priežiūros darbo grupė iš savivaldybės, įmonės ir turgavietės prekeivių ar jų asociacijų atstovų.
Praeitų metų birželį įvykdyta Vilniaus miesto gyventojų apklausa parodė, kad ketinimams sutvarkyti Kalvarijų turgavietę, kad ji taptų modernesnė, saugesnė ir patrauklesnė gyventojams pritartų net 83,5 proc. Vilniaus gyventojų, beveik septyni iš dešimties mano, jog turgų pertvarkyti ir prižiūrėti būtų efektyviausia privačių investuotojų lėšomis.

www.vilnius.lt

www.lietuvosvalstybe.com

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24