Prezidentė: jaunų kūrėjų inovacijos garsina Lietuvą

2013-10-17, 15:55
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė lankėsi vienoje sėkmingiausių informacinių technologijų (IT) įmonių „Pixelmator Team", kurios sukurta vaizdų redagavimo programa yra garsi visame pasaulyje. Pernai įmonei buvo įteiktas geriausios „Mac App Store" programos apdovanojimas, prilygstantis IT srities „Oskarui". Lietuvių sukurta inovacija taip pat yra gavusi prestižinį „Apple Design Award" apdovanojimą.

„Lietuvoje jau turime pasaulinio lygio inovacijų, kurias kuria veiklus ir talentingas jaunimas. Investicijų ir naujų darbo vietų kūrimo potencialas informacinių technologijų sektoriuje yra didžiulis. Kas savaitę mūsų šalyje sukuriama nauja informacinių technologijų įmonė, turime talentingų programuotojų ir esame pajėgūs konkuruoti globalioje rinkoje", - sakė Prezidentė.

Šalies vadovė su „Pixelmator" programos kūrėjais aptarė inovatyvaus verslo plėtrą, jaunų specialistų rengimo ir įsidarbinimo galimybes, priemones, kurios padėtų ugdyti šios srities talentus ir skatintų jaunimo verslumą. Taip pat Prezidentė išbandė „Pixelmator" programą ir redagavo paveikslėlį.

Daugiamečiame 2014-2020 m. ES biudžete yra numatoma skirti nemažą dėmesį kovai su nedarbu, ypač jaunimo. Šalies vadovės teigimu, būtina užtikrinti, kad jau 2014 m. pradžioje struktūrinė parama iš naujojo ES biudžeto būtų nukreipta į perspektyvias sritis. IT sektorius - viena iš sričių, kur jaučiamas didelis specialistų trūkumas tiek Lietuvoje, tiek ES.

Lietuvoje IT studentai sudaro tik 2,5 % visų studentų, ES šie studentai vidutiniškai sudaro 3,5 %. Prognozuojama, kad iki 2020 m. ES trūks bent 700 000 IT srities specialistų.

Pasak Prezidentės, siekiant paspartinti inovacijų plėtrą ir kurti aukštos pridėtinės vertės darbo vietas, būtina investuoti tiek į švietimą, tiek į jaunų žmonių verslumo skatinimą.

Lietuva ES lėšomis jau įgyvendina keletą sėkmingų iniciatyvų: naują IT įmonę kuriantiems žmonėms suteikiama galimybė naudotis inovatyvaus verslo krepšeliais. Taip pat valstybė investuoja į startuoliams palankių salygų kūrimą, organizuoja IT inovatorių susitikimus su pasaulinio lygio investuotojais.

Lrp.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24