Penktadienį lankytojus pasitinka veislinių gyvulių paroda-mugė

2011-09-15, 08:48
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Algirdiškyje (Panevėžio r.) rugsėjo 16–17 d. po penkerių metų pertraukos lankytojus vėl kviečia veislinių gyvūnų paroda-mugė. Pasak parodos organizatorių, pagrindinis renginio akcentas – rengiamas galvijų aukcionas.

„Parodoje pamatysime pieninių ir mėsinių veislių galvijus, avis, ožkas, triušius, šinšilus, genofondines vištines žąsis bei kitus genofondinius gyvulius“, – kalbėjo vienas iš parodos organizatorių Žemės ūkio rūmų atstovas Arūnas Rutkauskas. Algirdiškio parodų komplekse numatoma eksponuoti virš 40 pieninių veislių telyčių, 24 pieninės karvės, 6 mėsinių veislių telyčaitės bei 7 mėsinių veislių karvės su veršeliais ir 43 mėsinių veislių buliai. Tikimasi sulaukti medžioklinių šunų – Lietuvos skalikų. Nebus eksponuojamos kiaulės ir arkliai.  
Parodą – mugę su aukcionu organizuoti ėmėsi jungtinės pajėgos – Žemės ūkio rūmai, gyvulių augintojų asociacijos ir kooperatyvai. „Idėją organizuoti aukcioną brandinome ne vienerius metus. Rengti jį gyvulininkystės parodos metu – pats geriausias sprendimas“, – sakė Lietuvos mėsinių galvijų augintojų ir gerintojų asociacijos direktorius Darius Dzekčiorius.
Antrąją parodos dieną organizatoriai tikisi žiūrovų dėmesį prikaustyti skelbiamu gyvulių aukcionu. Aukcione augintojai galės įsigyti neveislinių mėsinių galvijų. Čia bus pristatyta 30-50  nupenėtų bulių ir apie 20 iki 300 kg svorio veršių. Pasak D. Dzekčioriaus, kol kas tai bus pirmas bandymas ir jei jis pasiteisins, aukcionai bus rengiami dažniau, bent kartą per mėnesį.
 „Aukciono tikslas nėra tik parduoti gyvulius. Norime parodyti, kad Lietuvoje galima pardavimui surinkti ir didesnį gyvulių kiekį. Ateityje čia būtų galima nuolat rengti aukcionus ir taip puikiai išnaudoti  UAB „Panevėžio veislininkystė" teritoriją, joje esančius pastatus, geografinę padėtį bei infrastruktūrą“, –  ateities perspektyvos galimybėmis dalinosi  A. Rutkauskas. Aukcionas yra vienas iš populiariausių veislinių gyvūnų pardavimo būdų Europoje. Kartu tai yra ir puiki reklama. Kadangi Lietuvoje auginama nemažai veislinių gyvūnų, norima, kad ateityje Lietuvoje būtų organizuojama visų trijų Baltijos šalių veislinių gyvūnų aukcionas bei sudaromos sąlygos pritraukti užsienio pirkėjų.
ŽŪR pirmininko Andriejaus Stančiko nuomone, tokia paroda sudaro galimybes parodyti šalies pasiekimus, o lankytojai turi puikią progą įsitikinti gera mūsų šalies gyvulių genetika. Pirmą kartą parodoje bus eksponuojamos Lietuvoje auginamos Džersių  veislės karvės.
Organizatoriai pabrėžia, kad parodoje išvysime ne tik geriausius šalyje gyvulius, bet ir galėsime įgyti veislininkystės žinių. Šiemet bus organizuojami ir parodomieji gyvulių vertinimai, avių kirpimas, karvių paruošimas parodai. Nebus pamiršti ir mažieji parodos lankytojai, kurių laukia daug prizų ir siurprizų.  
Šiemet pirmą kartą parodoje dalyvauti kviečiamos ir įmonės, kurios prekiauja gyvulininkystei skirtomis prekėmis bei žemės ūkio technika.  

 
Žemės ūkio ministerijos informacija

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24