Rengiamasi steigti projekte „Rail Baltica" dalyvaujančių šalių bendrą įmonę

2013-09-05, 17:45
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vyriausybės pasitarime pritarta esminėms Bendros transporto ministrų deklaracijos dėl „Rail Baltica" bendros įmonės steigimo nuostatoms. Politinį valstybių susitarimą dėl projekto „Rail Baltica" išreiškiančią deklaraciją šalys ketina pasirašyti rugsėjo 16 d. Vilniuje.

Rengiantis įgyvendinti projektą „Rail Baltica" – siaurosios europinės geležinkelio vėžės nutiesimą iki Talino – numatoma steigti projekte dalyvaujančių valstybių bendrą įmonę. Šiuo metu derinamas šios įmonės steigimo sutarties projektas.

„Rail Baltica" geležinkelio linija yra viena iš strateginių Baltijos šalių transporto jungčių, įtraukta į pagrindinį transeuropinio transporto koridoriaus TEN-T tinklą. Šio tinklo plėtrai numatoma speciali Europos transporto jungčių finansavimo priemonė (angl. „Connecting Europe Facility"), pagal kurią tikimasi finansavimo ir projektui „Rail Baltica".

Transeuropiniam transporto tinklui priklausanti „Rail Baltica" pagerins Baltijos regiono susisiekimą su kitomis Europos Sąjungos šalimis, užtikrins Šiaurės–Pietų geležinkelių transporto ašies plėtrą. Tai sustiprins šalies tranzito galimybes ir tarptautinį konkurencingumą.

Numatoma, kad „Rail Baltica" paskatins krovinių vežimą geležinkelių transportu ir taip padidins eksporto, importo bei tranzito galimybes. Geležinkelių infrastruktūros plėtra, steigiami logistikos centrai ir greitesnis susisiekimas su kaimyninėmis valstybėmis turės teigiamos įtakos verslo įmonių veiklai bei Lietuvos regionų investiciniam patrauklumui.

Lrv.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24