Renovacija: jau pritarė 126 daugiabučiai

2013-08-28, 17:06
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Renovacijos procesai įsibėgėja – artimiausiu metu bus pradedami atnaujinti 126 daugiabučiai namai visoje Lietuvoje. Vienos savivaldybės aktyvesnės už kitas, todėl Aplinkos ministerija deda visas pastangas procesus pagreitinti, kad masinė renovacija visoje šalyje prasidėtų kuo anksčiau.

Siekiant ir toliau išlaikyti renovacijos tempą, rugpjūčio – rugsėjo mėnesiais aplinkos viceministrė Daiva Matonienė kartu su Būsto energijos taupymo agentūros direktoriumi Valiumi Serbenta, Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos bei kitų atsakingų institucijų vadovais organizuoja susitikimus atskirose Lietuvos savivaldybėse. Pagrindinis šių susitikimų tikslas – išsiaiškinti renovacijos proceso atskirose savivaldybėse privalumus ir trūkumus, apžiūrėti renovuojamus objektus, pabendrauti su rangos darbų vykdytojais bei renovuojamų namų gyventojais. 

„Jau susitikome ir esminius klausimus aptarėme su Alytaus, Ignalinos, Molėtų savivaldybių merais, renovacijos administratoriais. Šiose savivaldybėse rangos darbai jau gerokai įsibėgėję, todėl labai svarbu iš pirmų lūpų išgirsti, su kokiomis problemomis susiduria šių savivaldybių atstovai, programos administratoriai, statybininkai ir renovuojamų namų gyventojai“, - sakė aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Išskirtinis dėmesys skiriamas ne vien savivaldybėms–pirmūnėms, bet ir toms, kuriose renovacijos procesai juda lėčiau. Asmeniniu už renovaciją atsakingų pareigūnų dėmesiu siekiama procesus paspartinti ir renovacijos darbus pradėti kiek galima anksčiau.

Artimiausi susitikimai planuojami Zarasuose, Klaipėdoje ir kitose šalies savivaldybėse.

www.am.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24