Vaidotuose pradedamos intermodalinio terminalo statybos

2013-08-27, 17:30
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, šiandien dalyvaudamas Vilniaus intermodalinio terminalo statybų pradžios ceremonijoje, pabrėžė terminalo svarbą Lietuvos ekonomikos bei šalies transporto ir logistikos sektoriaus plėtrai.

„Esu įsitikinęs, kad kitąmet duris atversiantis modernus terminalas teiks didelę naudą visai Lietuvos transporto ir logistikos sistemai. Neabejoju, kad tai leis smarkiai padidinti Lietuvos konkurencingumą tarptautinėje rinkoje, taip pat skatins Vilniaus regiono ekonomiką“, – sakė susisiekimo ministras R. Sinkevičius.

Intermodalinis konteinerių terminalas numatytas steigiamame Vilniaus viešajame logistikos centre (VLC), kuris pripažintas valstybei svarbiu ekonominiu projektu. Projektą įgyvendina bendrovė „Lietuvos geležinkeliai“.

Terminalas taps centriniu Vilniaus VLC objektu, o čia įsikūrusioms įmonėms suteiks prieigą prie kelių ir geležinkelių, leis greitai ir efektyviai perkrauti krovinius tarp skirtingų transporto priemonių.

Jis bus sujungtas su viena iš didžiausių geležinkelio stočių Lietuvoje ir visame IX transporto koridoriuje – Vaidotų geležinkelio stotimi, per kurią nuolat vežami kroviniai į Baltarusiją, Rusiją, Kazachstaną ir Kiniją Šalia terminalo nutiestas Vilniaus pietinis aplinkkelis terminalą sujungs su Vilniaus–Kauno automagistrale ir atvers plačias krovinių vežimo galimybes į Klaipėdos uostą, Lenkiją, Vokietiją ir kitas Europos valstybes.  

Šalia intermodalinio konteinerių terminalo vystomas Vilniaus logistikos parkas. Perspektyvinė šio parko teritorija – 460 ha. Logistikos parke bus nutiesti keliai, įrengtos komunikacijos ir sudarytos palankios sąlygos įsikurti ir veikti įmonėms, užsiimančioms transporto ir logistikos veikla. Šiame parke taip pat įsikurs reikiamos valstybinės institucijos (muitinė, maisto ir veterinarijos inspekcija ir kt.).

Terminalą planuojama pastatyti per 17 mėnesių, objekto vertė – 126,792 mln. Lt.

www.sumin.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24