Vienas svarbiausių renovacijos etapų – rangos darbų pirkimas

2013-08-08, 07:40
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Aplinkos ministerija kartu su Būsto energijos taupymo agentūra baigė dar vienų mokymų, skirtų savivaldybių paskirtiems daugiabučių modernizavimo programos įgyvendinimo administratoriams, ciklą. Pagrindinis šių mokymų tikslas – užtikrinti sklandų rangos darbų su projektavimo paslaugomis pirkimą per centrinę perkančiąją organizaciją.

„Dabar mes esame ant sudėtingiausio, – projektų ir rangos darbų pirkimo, – slenksčio. Todėl vienas svarbiausių mūsų šiandienos uždavinių – tinkamai paruošti savivaldybių paskirtus administratorius, kurie ir vykdys rangos darbų pirkimus," – tvirtino aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Š.m. liepos 29 – rugpjūčio 2 d. mokymai buvo surengti didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Juose dalyvavo apie 120 daugiabučių namų atnaujinimo programos įgyvendinimo administratorių, savivaldybių ir daugiabučių namų savininkų bendrijų atstovų. Jie buvo išsamiai supažindinti su rangos darbų su projektavimo paslaugomis pirkimo per centrinę perkančiąją organizaciją ypatumais.

Šiuo metu rangos darbai jau vykdomi trijose savivaldybėse – Ignalinoje renovuojami 38 namai, Zarasuose – 9 namai, Druskininkuose – 6 namai. Dar 19 savivaldybių Būsto energijos taupymo agentūrai pateikė 230 investicijų planų, iš kurių 125 yra patvirtinti.

Agentūros patvirtintiems investicijų planams pritarti jau yra įvykę 62 gyventojų susirinkimai, iš kurių visuose buvo priimtas sprendimas šiuos projektus įgyvendinti.

„Šis skaičius mus ypatingai džiugina, nes tai yra akivaizdus įrodymas, jog šalies gyventojai pasitiki naujuoju daugiabučių modernizavimo modeliu. Programų galima prikurti daug, bet jei nesulaukiama gyventojų pritarimo, jos tik ir lieka programomis popieriuose," – kalbėjo viceministrė.

www.am.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24