Gyventojams grąžinta 209 mln. litų gyventojų pajamų mokesčio permokos

2013-08-05, 11:51
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Valstybinė mokesčių inspekcija prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos (toliau - VMI) informuoja, kad šiemet 560 tūkst. gyventojų, teisingai užpildžiusių deklaracijas ir jas pateikusių iki gegužės 2 d., VMI pervedė daugiau nei 209 mln. litų praėjusiais metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio (toliau - GPM). Pernai tuo pačiu laikotarpiu VMI 502 tūkst. gyventojų, iki gegužės 2 d. už 2011 m. deklaravusių pajamas, grąžino 193 mln. Lt GPM permokos.

"Teisingai pateikusiems deklaracijas gyventojams pajamų mokesčio permokos jau sugrąžintos",- teigia VMI prie FM Paslaugų mokesčių mokėtojams departamento direktorė Stasė Aliukonytė - Šnirienė ir pažymi, jog kaip ir kasmet, tiems mokesčių mokėtojams, kuriems pateiktas GPM deklaracijas reikia patikslinti, Elektroninio deklaravimo sistemoje (toliau - EDS) ir el. paštu išsiųsti priminimai bei informacija apie tikslintinus duomenis, todėl ypač svarbu, kad mokesčių mokėtojai nuolat peržiūrėtų ir, esant reikalui, atnaujintų savo el. pašto duomenis EDS, kad prireikus patikslinti deklaraciją, apie tai informacija juos pasiektų nedelsiant.

Šiemet VMI išsiuntė apie 29 tūkst. pranešimų patikslinti deklaraciją ar pateikti papildomus duomenis. 10 tūkst. gyventojų iki šios dienos dar nepateikė dokumentų ir/ar nepatikslino deklaracijų už 2012 m., pagal kurias jiems negrąžinta 4 mln. Lt deklaruotos GPM permokos. Tačiau lyginant su praėjusiais metais, kada 18 tūkst. gyventojų permokos nebuvo grąžintos dėl to, jog jie nepatikslino pajamų deklaracijų, šiemet gyventojai, gavę pranešimus, kur kas aktyviau tikslino deklaracijas bei teikė papildomus dokumentus.

VMI siekdama, kad deklaracijų tyrimo procesas vyktų sklandžiai ir jam reikėtų mažiau sąnaudų, jį optimizavo: pajamų deklaracijas centralizuotai tiria specializuota pajamų deklaracijų tyrimams darbuotojų grupė.

Visą informaciją apie pajamų deklaravimą gyventojai gali rasti VMI interneto svetainėje www.vmi.lt, o į tiems gyventojams, kurie negavo VMI pranešimo ir jiems nėra grąžinta mokesčio permoka pagal jų pateiktas deklaracijas, rekomenduojame kreiptis į Mokesčių informacijos centro specialistus, paskambinus trumpuoju VMI telefonu 1882.

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24