Kitąmet planuojama skirti 100 mln. litų pareigūnų algoms

2013-07-12, 12:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Penktadienį Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius sukvietė teisėsaugos pareigūnų profesinių sąjungų atstovus ir institucijų vadovus aptarti prastą teisėsaugos pareigūnų padėtį, finansavimą ir problemų sprendimo galimybes. Susitikime sutarta kitą savaitę pradėti rengti susitarimo projektą, kuriame bus nurodyti terminai, nuo kada ir per kiek laiko turės būti padidintas finansavimas.

„Visos suinteresuotos pusės turi kalbėtis ne gatvėje, bet prie stalo – džiaugiuosi, kad pavyko rasti sutarimą. Krizės laikotarpiu ankstesnė Vyriausybė nuo 2008-ųjų tarnyboms sumažino finansavimą 400 mln. litų. Dėl to ne tik suprastėjo statutinių pareigūnų sąlygos, sumažėjo darbo užmokestis, kai kur atlikti savo funkcijas pareigūnai tiesiog nebegali. Suprantame, kokia sudėtinga yra situacija. Visų problemų šiemet išspręsti nepavyks, nes biudžete tam šiemet nėra lėšų. Tačiau profesinės sąjungos sutinka, kad atlyginimų didinimo klausimas būtų pradėtas spręsti jau nuo 2014-ųjų metų, o finansavimas išdėstytas per tam tikrą laikotarpį“, – sako Ministras Pirmininkas.

Kartu su biudžeto projektu tikimasi, jog 2014-aisiais Vidaus reikalų ministerijai bus skirta beveik 100 mln. litų papildomų asignavimo lėšų. Tačiau to nepakanka, kad būtų galima patenkinti visus pareigūnų reikalavimus. Susitikime su premjeru sutarta, kad kitą savaitę suinteresuotos pusės pradės rengti susitarimo projektą. Jame bus nurodyti terminai, per kurį laikotarpį didės finansavimas. Kol kas konkrečių skaičių, kiek galėtų didėti atlyginimai, dar nėra, jie bus tikslinami ir pateikti rudenį, kartu su kitų metų biudžeto projektu.

„Pirmiausia sieksime padidinti atlyginimus pirminės grandies pareigūnams, kurie uždirba mažiausiai. Atlyginimų didėjimo galima tikėtis nuo 2014-ųjų pradžios, tačiau palaipsniui išdėstant per sutartą laikotarpį“, – sako premjeras.

www.l24.lt

Komentarai  

 
#1 www 2013-07-13 11:55
kulku guminiui subine
Cituoti | Pranešk apie netinkamą komentarą
 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24