A. Butkevičius susitinka su "Chevron" atstovais

2013-07-10, 08:29
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius trečiadienį susitinka su skalūnų dujų žvalgybos ir gavybos konkurso laimėtojos Jungtinių Valstijų kompanijos "Chevron" atstovais. Energetikos bendrovės ir Premjero susitikimas Vyriausybėje numatytas 10 val.

Susitikimo darbotvarkę A. Butkevičius trumpai pristatė antradienį, kai buvo paklaustas, koks yra susitikimo su JAV kompanija tikslas.

"Jie ("Chevron" atstovai - ELTA) nori susitikti ir mus informuoti, ką yra nuveikę atsakydami į mano anksčiau iškeltus klausimus ir, aišku, pasikalbėsime apie naujus Seime priimtus įstatymus", - antradienio spaudos konferencijoje sakė Premjeras.

ELTA primena, kad praėjusį antradienį turėjęs vykti Premjero ir kompanijos "Chevron" atstovų susitikimas dėl įtemptos Ministro Pirmininko darbotvarkės buvo atšauktas.

"Kompanijai "Chevron" yra iškeltas uždavinys, kad jie turi rasti bendrą sutarimą su bendruomenės nariais arba su tomis bendruomenėmis, kur turi būti atlikti žvalgybos darbai. Ir Vyriausybės pozicija nesikeičia: tol, kol nebus bendro sutarimo, jokie darbai negali prasidėti", - yra sakęs A. Butkevičius.

Metų pradžioje atplėšus vokus su konkurso dėl skalūnų dujų žvalgybos ir naudojimo dalyvių pasiūlymais, tik viena įmonė panoro ieškoti skalūnų dujų Tauragės-Šilutės regione - JAV energetikos įmonė "Chevron".

Birželio viduryje Lietuvos naftos bendrovė "LL investicijos", kurios 50 proc. akcijų valdo amerikiečių bendrovė "Chevron", pranešė žadanti netrukus pradėti žvalgomąjį gręžimą prie Stemplių kaimo Šilutės rajone. Skalūnų gavybai prieštarauja vietos bendruomenės, kurios Vilniuje surengė jau ne vieną protesto akciją.


www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24