Lietuva turi sparčiau įgyvendinti esmines reformas

2013-06-28, 06:52
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Briuselyje susirinkę Europos Sąjungos vadovai svarsto Europos Komisijos rekomendacijas 27 Europos Sąjungos valstybėms, kad kuo greičiau būtų įveiktos krizės pasekmės ir užtikrintas ekonomikos augimas. Europos Vadovų Tarybos posėdyje dalyvaujanti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia, kad šios rekomendacijos rodo, jog Lietuva turi tęsti atsakingą finansinę politiką ir sparčiau įgyvendinti esmines reformas.

Europos Komisija Lietuvai rekomenduoja: 1) mažinti biudžeto deficitą, 2) įgyvendinti pensijų reformą, 3) mažinti nedarbą, 4) mažinti skurdą ir socialinę atskirtį, 5) tęsti valstybės įmonių reformą, 6) didinti energetinį efektyvumą ir energetinio sektoriaus konkurencingumą.

„Europos Komisijos rekomendacijos yra aiškus darbo planas Lietuvos Vyriausybei, kur būtina imtis neatidėliotinų veiksmų. Lietuva turi vykdyti esmines reformas, kurios užtikrintų ekonomikos augimą, darbo vietų kūrimą ir mažintų socialines problemas. Žmonėms reikia konkrečių veiksmų sprendžiant nedarbo, pensijų reformos ir socialinės atskirties problemas", - sako Prezidentė.

Europos Komisijos rekomendacijose Lietuva raginama spręsti nedarbo problemą, - ypač žemos kvalifikacijos darbuotojų ir ilgalaikių bedarbių. Kad būtų sumažintas skurdas ir socialinė atskirtis, Europos Komisija ragina reformuoti socialinės paramos sistemą - tai yra socialines pašalpas derinti su užimtumo skatinimo priemonėmis.

Taip pat pažymima, kad Lietuva turi padidinti energetinį efektyvumą ir sumažinti šilumos suvartojimą. Lietuva šilumos suvartoja 3 kartus daugiau negu Skandinavijos šalys. Rekomendacijose konstatuojama, kad mūsų šalis turi skatinti energetikos sektoriaus konkurencingumą plėtodama tiek elektros energijos, tiek dujų tinklų jungtis su Europos Sąjungos šalimis.

Europos Komisija akcentuoja, kad Lietuva turi tęsti valstybės įmonių reformą ir užtikrinti efektyvesnį jų turto valdymą. Rekomendacijose taip pat pažymima, kad mūsų šalis turi toliau laikytis atsakingos finansų politikos ir mažinti biudžeto deficitą.

Šiose Europos Komisijos rekomendacijose yra pateikiami pasiūlymai ES valstybių narių Vyriausybėms, kaip padidinti 2013-2014 metais ekonomikos augimą, konkurencingumą, paskatinti darbo vietų kūrimą.

www.presiden.lt

www.L24.lt 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24