D. Grybauskaitė: Vokietija yra mūsų partnerė, tačiau tobulėti yra kur

2013-06-20, 07:43
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Globėjos ir garbės viešnios teisėmis Vokietijos ūkio apdovanojimuose dalyvavusi Lietuvos Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigė, jog Lietuvos ir Vokietijos verslo santykiai tampa vis svarbesni ir platesni, tačiau dar yra kur tobulinti dvišalius verslo ryšius.

"Pagal investicijas Lietuvoje Vokietija vis dar stipriai atsilieka nuo Skandinavijos valstybių", - sakydami sveikinimo kalbą teigė šalies vadovė.

Po D. Grybauskaitės apdovanojimų ceremonijos svečius pasveikinęs Vokietijos ambasadorius Lietuvoje Matijas Miulmenštetas (Matthias Mulmenstadt) nustebino visus susirinkusius prabilęs lietuvių kalba.

"Dar niekada nebuvo taip, kad mano kalbos klausytųsi šalies Prezidentė. Aš žinau, kad jūs nemėgstate ilgų kalbų, todėl aš noriu Jums padėkoti, kad esate kartu su mumis", - lakoniškas buvo ambasadorius.

Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje (AHK) ūkio apdovanojimus mūsų šalyje surengė jau aštuntąjį kartą. Šių metų konkurso nominacija - "Jaunas verslas". Ja organizatoriai norėjo pagerbti ir paskatinti jaunas, potencialą ir ateities perspektyvas turinčias įmones.

Savo sveikinimo kalboje D. Grybauskaitė pabrėžė, jog Lietuvoje užaugo nauja inovatyvių verslininkų karta.

"Šiemet Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmai siekia atkreipti dėmesį į jauną verslą. Džiaugiuosi, kad turime kuo didžiuotis. Nepriklausomoje Lietuvoje išaugo nauja verslo profesionalų karta. Tai - žmonės, turintys viziją ir drąsos. Pasiryžę patys susikurti darbo vietas ir nustebinti pasaulį. Jie nesėkmes priima kaip pamokas, neišvengiamai vedančias į sėkmę. Šių ambicingų verslininkų dėka Lietuvos verslas tampa Europos verslu. Jie prisideda, kad Lietuva būtų konkurencinga globalioje rinkoje", - kalbėjo Prezidentė.

Šiais metais dėl Vokietijos ūkio apdovanojimo Lietuvoje varžėsi 31 jauna įmonė. Vertinimo komisijos sprendimu, nugalėtoja tapo UAB "Brolis Semiconductors". Prie įmonės vairo stovintys trys broliai Vizbarai taikydami savo techninius sugebėjimus ir žinias vysto ilgabangių puslaidininkių lazerių gamybą.

Miuncheno technikos universitete fizikos mokslų doktorantūros studijų metu gimusi idėja komercializuoti sukurtas aukštąsias technologijas buvo įgyvendinta po studijų grįžus į Lietuvą. 2011 m. jie pritraukė investuotojus tyrimų laboratorijos įkūrimui Vilniuje. Komisijos nariams lemiamą įspūdį padarė jaunos įmonės drąsa, tvirtas tikėjimas savo produktu ir Lietuva, kaip geriausia vieta lazerinių technologijų vystymui.

Konkurso prizinį fondą sudarė jauno Lietuvos menininko sukurta statulėlė ir piniginis 5 000 eurų vertės čekis. Visos į finalinį etapą patekusios įmonės buvo apdovanotos nemokama vienų metų naryste Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmuose ir kitais rėmėjų įsteigtais prizais.

Vertinimo komisiją sudarė Vokietijos ambasados Lietuvoje, Lietuvos ūkio ministerijos, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų, Vokietijos ekonominės plėtros agentūros "Germany Trade & Invest", rėmėjų ir AHK atstovai.

Apdovanojimų ceremonija vyko prieš šimtą metų įsikūrusioje prekybos ir pramonės organizacijoje "Pirklių klubas" Vilniuje.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24