Laukia galutinis Vyriausybės žodis dėl mokesčių sistemos pertvarkos

2013-06-10, 07:18
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien Vyriausybė tarsis dėl mokesčių sistemos pertvarkos. Praėjusį trečiadienį pritarta siūlymui didinti neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD), alkoholio ir rūkalų akcizą ir apmokestinti bankų indėlių palūkanas, rašo ve.lt. Taip pat siūloma naikinti Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) 2 ir 1 procentus, o bankų pelno apmokestinimas kol kas paliekamas mirties taške.

Jei šiandien valdančiosios koalicijos partneriai pritars siūlomai mokesčių pertvarkai, Vyriausybė turėtų apsispręsti galutinai. Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisomis NPD siūloma padidinti 100 litų iki 570 litų - tai leistų sumažinti mokestinę naštą mažiau uždirbantiems ir padidinti gyventojų pajamų mokesčio progresyvumą.

Seimo narys, ekonomistas Povilas Gylys palaiko Vyriausybės iniciatyvą, tačiau teigia, jog nenorint įklampinti valstybės biudžeto į dar didesnę skylę, privalu parengti nuoseklius skaičiavimus. "Nors akivaizdu, jog tai papildytų biudžetą, tačiau tam reikia normalios ir aiškios diskusijos", - siūlė P. Gylys. Šiandien taip pat planuojama paskelbti konkretų alkoholio ir tabako gaminių sąrašą, kuriam planuojama didinti akcizus. "Laukia galutinis Vyriausybės žodis dėl mokesčių sistemos pertvarkos".

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24