"Seimo darbą stabdo Vyriausybė"

2013-06-10, 07:13
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Parlamentarai posėdžių dienomis vis mažiau turi apie ką diskutuoti - Seime mažėja įstatymų projektų, nes Vyriausybė vėluoja dėl jų pateikti savo išvadas. Vyriausybėje įstrigo išvados dėl maždaug šimto įstatymų projektų. Kol tų išvadų nėra, parlamentarai imtis svarstyti pataisų negali, rašo pirmadienio “Kauno Diena”.

"Jei žiūrėsime į Vyriausybės darbotvarkes, jos irgi vis trumpėja. Du kartus trumpesnės, nei būdavo anksčiau, kai buvo apsvarstoma 40-50 projektų. Tai lemia ir Seimo darbo tempus", - aiškino Jurgis Razma, opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas. Jis atkreipė dėmesį, kad ne kartą Seime posėdžiauta vos pusdienį, nes nebuvo darbo. Vyriausybės kanceliarija iš dalies pripažįsta opozicijos priekaištus, bet kaltę dėl vėluojančių išvadų verčia ministerijoms ir sudėtingiems įstatymo projektams.

"Taip, iš tiesų būta daug pavedimų, kur susijusios net kelios ministerijos, jose klausimo nagrinėjimas užtrunka", - sakė Remigijus Motuzas, Vyriausybės kanclerio pavaduotojas. Kaip lėtas Vyriausybės darbas paveiks Seimą? Parlamento pirmininkas Vydas Gedvilas - ramus, pasak jo, "skubėti nėra ko", mat "yra daug įstatymo projektų, susijusių su finansais, tad būtinai reikia sulaukti Vyriausybės išvadų".

Be to, V. Gedvilo tikinimu, "projektų gausa Seime nekalba apie jų kokybę, taip pat ir Seimo". Beje, Parlamento pirmininkas užtikrino, kad Seimo pavasario sesija nebus pratęsiama ir parlamentarai darbą baigs liepos pradžioje. Tada prasidės Lietuvos pirmininkavimo ES renginiai. "Seimo darbą stabdo Vyriausybė".

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24