Lietuvos ir Rusijos užsienio reikalų ministrai Kaliningrade aptarė ekonominį ir pasienio bendradarbiavimą, energetikos klausimus

2013-06-06, 04:38
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas birželio 5 dieną Kaliningrade aptarė šalių ekonominį bei pasienio bendradarbiavimą, energetikos klausimus ir turizmo skatinimo perspektyvas.

L. Linkevičius į Kaliningradą atvyko dalyvauti Baltijos jūros valstybių tarybos (BJVT) ministrų susitikime.

Lietuvos ir Rusijos diplomatijos vadovai šiemet susitiko jau antrą kartą – prieš tai dvišalis susitikimas surengtas vasario mėnesį Miuncheno saugumo konferencijos paraštėse.

„Vasarį kartu su Rusijos užsienio reikalų ministru sutarėme, jog mums reikia intensyvinti bendradarbiavimą. Manau, kad siekdami konstruktyvių santykių, turime vengti pauzių – tiek darbiniame, tiek aukščiausiame lygmenyse, tokio bendradarbiavimo principo ir laikomės. Kiekvienas susitikimas padeda geriau suprasti kitą pusę ir siekti abiem šalims naudingų bendradarbiavimo rezultatų“, – pabrėžė L. Linkevičius.

Vykdamas į Kaliningradą, Lietuvos užsienio reikalų ministras lankėsi Tolminkiemyje, padėjo gėlių ant Kristijono Donelaičio kapo, aplankė jo vardo muziejų. Ministro teigimu, rengiantis K. Donelaičio 300-ųjų gimimo metinių minėjimui 2014-aisiais, sėkmingai bendradarbiaujama ir su rusais, ir su vokiečiais.

Lietuva kartu su Kaliningrado sritimi yra pasirašiusi K. Donelaičio gimimo metų minėjimo planą, kuris pradėtas įgyvendinti 2012 metais.

www.urm.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24