Siūloma visose savivaldybėse nustatyti vienodą žemės mokesčio tarifą

2013-06-04, 12:58
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Siūloma sumažinti žemės mokesčio tarifo maksimalią ribą nuo 4 iki 2 procentų, nustatyti, kad mokesčio už mėgėjų sodo bei sodininkų bendrijų bendrojo naudojimo žemę suma visais atvejais neviršija 3 litų už vieną arą.

Tokius Žemės mokesčio įstatymo pakeitimų projektus Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo nariai socialdemokratas Bronius Bradauskas ir "darbietis" Saulius Bucevičius.

Jie taip pat siūlo nustatyti, kad mokesčio už gyvenamųjų teritorijų žemės sklypo 15 arų plotą suma visais atvejais neviršija 7 litų už vieną arą.

Jeigu mokestinė žemės ploto vieneto (aro) vertė, palyginti su 2012 metų mokestiniu laikotarpiu, padidėjo, projekto rengėjai siūlo, kad 2014-2017 metų mokestiniu laikotarpiu iš šios mokestinės vertės atimama 0,9 šio žemės ploto vieneto (aro) mokestinės vertės padidėjimo sumos.

"Žemės mokesčio įstatymo pakeitimų projektai parengti siekiant eliminuoti ženklų žemės mokesčio padidėjimą atskiroms žemės mokesčio mokėtojų grupėms ir užtikrinti, kad žemės mokesčio teisinis reglamentavimas būtų aiškus ir nuoseklus", - sako B. Bradauskas.

Pirminiai įstatymo projekto siūlytojai yra Lietuvos žemės savininkų sąjunga (Šiaulių skyrius), Namų ir žemės sklypų savininkų sąjunga.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24