D. Grybauskaitė: tegul lietuvių sukurtos inovacijos garsina Lietuvą

2013-06-03, 10:01
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Į Pasaulio lietuvių ekonomikos forumą susirinkusius lietuvių kilmės kūrėjus, verslininkus ir įvairių sričių ekspertus iš viso pasaulio pasveikino Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

"Lietuvai šie metai - ypatingi. Netrukus stosime prie Europos Sąjungos vairo. Šios istorinės užduoties imamės su pasitikėjimu. Atsitiesėme po ekonomikos krizės ir dabar turime sveikai augančią ekonomiką. Tai - visų lietuvių pasiekimas. Pritaikykime sėkmingus lietuvių lyderystės principus Lietuvos ir Europos gerovei kurti! Ieškokime naujų sprendimų ir skatinkime augimą, darbo vietų kūrimą, stiprinkime konkurencingumą", - sakoma Prezidentės sveikinime.

Anot šalies vadovės, šių metų Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas siūlo visą spektrą naudingų patirčių. Pasaulyje išgarsėję ir atnešę naują vėjo gūsį į politiką, verslą, meną ir mokslą lietuviai žino, kad sėkmė ir darbštumas, kūrybiškumas yra neatskiriami. Pasidalinkime gerąja patirtimi, kaip mūsų kraštiečių žinios ir kontaktai užsienyje atvėrė naujų galimybių Lietuvai. Ieškokime naujų idėjų ir paverskime jas realybe. Tegul lietuvių sukurtos inovacijos ir toliau garsina Lietuvą!

Parodų ir kongresų centre "Litexpo" lietuvių kilmės verslininkai, ekspertai pirmadienį dalysis patirtimi ir įžvalgomis, diskutuos, kaip Lietuva turėtų priimti globalius ekonominius iššūkius ir jiems pasiruošti.

Renginyje numatytos penkios skirtingų tematikų sesijos, kuriose lietuvių kilmės verslo lyderiai, kūrėjai iš JAV, Didžiosios Britanijos, Kinijos, Rusijos, Estijos, Belgijos, Prancūzijos ir kitų šalių diskutuos, kad rastų atsakymus ir galimus sprendimus, kaip Lietuvos ekonomika galėtų konkuruoti globalioje rinkoje, įveikti šiandieninius iššūkius ir pasinaudoti jos siūlomomis galimybėmis.

Pranešėjai pristatys pasaulio makroekonomikos ir Lietuvos prognozes, atskleis sėkmingos verslo plėtros paslaptis, dalinsis įžvalgomis, kaip pasiekti pasaulinę rinką ir kur investuoti.

Pirmasis toks forumas Vilniuje vyko 2009 metais. 2010 ir 2011 metais forumas taip pat vyko Lietuvos sostinėje. Praėjusiais metais jis vyko Čikagoje.

Grįžtant prie tradicijų, 2013 metų forumas vyksta Vilniuje.

Renginį globoja Prezidentė D. Grybauskaitė.

www.l24.lt

 

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24