Premjeras: Vokietija remia Lietuvos siekius įsivesti eurą

2013-05-29, 17:47
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Su darbo vizitu Vokietijoje viešintis Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius su šios šalies kanclere Angela Merkel aptarė Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai prioritetus, dvišalio bendradarbiavimo ir ES darbotvarkės klausimus. Susitikime su kanclere aptartas ir Lietuvos ketinimas įsivesti eurą.

„Tikimės, jog atitiksime Mastrichto kriterijus ir 2015-aisiais galėsime įsilieti į euro zoną. Mūsų valiuta yra surišta su fiksuotu euru kursu ir būdami euro zonoje užsitikrintume didesnį saugumą finansinių bei ekonominių problemų atveju", – sakė premjeras.

Vokietijos kanclerė A. Merkel pažymėjo, jog Vokietija remia Lietuvos sprendimą įsivesti eurą ir teigė, jog politiškai palaikys Lietuvą dėl stojimo į euro zoną 2015 metais.

Susitikimo metu taip pat aptarti aktualūs dvišalio bendradarbiavimo klausimai. „Džiaugiamės dvišaliu bendradarbiavimu, o siekiant sustiprinti ekonominę partnerystę kviečiu Vokietiją bendradarbiauti inovacijų diegimo srityje, kuriant palankias sąlygas įmonėms, gaminančios aukštos pridėtinės vertės produktus. Taip pat kviečiu vokiečių verslininkus ir mokslininkus išnaudoti Lietuvoje kuriamus mokslo slėnius", – sakė Ministras Pirmininkas. Premjero teigimu, kanclerė A. Merkel pasiūlė Lietuvai bendradarbiauti švietimo srityje organizuojant mainų programas

Informuodamas Vokietijos kanclerę apie pirmininkavimo prioritetus, Lietuvos Vyriausybės vadovas pabrėžė, jog pirmininkaujančiai šaliai tenka daug ypač svarbių uždavinių, nes ji atsakinga už darbų koordinavimą parengiamuosiuose ES Tarybos organuose ir glaudžiai bendradarbiauja su ES institucijomis.

„Mūsų pirmininkavimo darbotvarkė bus intensyvi. Pirmininkaudama ES Tarybai Lietuva bus sąžininga tarpininkė ir tikiu, kad įtraukiant į šį procesą visus reikiamus partnerius kartu prisidėsime prie patikimos, augančios ir atviros Europos kūrimo. Daug dėmesio skirsime jaunimo nedarbo problemai, darbo vietų kūrimui, kovai su mokesčių vengimu, Bankų sąjungos kūrimui, Rytų partnerystei, energetikos sektoriui", – sakė Ministras Pirmininkas.

Vizito Berlyne metu premjeras A. Butkevičius ir jį lydintis finansų ministras Rimantas Šadžius taip pat susitiko su Vokietijos federaliniu finansų ministru Wolfgangu Schäuble, su kuriuo aptarė aktualius klausimus, susijusius su euru, ekonominės ir pinigų sąjungos stiprinimu, Bankų Sąjungos kūrimu bei daugiamete finansine perspektyva.

Šiandien premjeras A. Butkevičius Friedricho Eberto fonde taip pat skaitys paskaitą „Vieninga, solidari ir konkurencinga Europa: miražas ar realybė? Lietuvos pirmininkavimo ES 2013 m. tikslai ir uždaviniai" bei susitiks su šio fondo pirmininku Kurtu Becku.

Vakare Ministras Pirmininkas baigs darbo vizitą Vokietijoje ir išvyks į Latviją, kur rytoj kartu su kitais Baltijos valstybių vyriausybių vadovais lankysis Rygoje vyksiančiame Baltijos regiono plėtros forume ir dalyvaus Baltijos Ministrų Tarybos neformalioje darbo sesijoje Jūrmaloje.

www.lrv.lt

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24