Aptartos galimybės plėtoti Lietuvos jungtis su Europa

2011-07-15, 14:59
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
vagonai-600x400Premjeras Andrius Kubilius kartu su už transportą atsakingu Europos Komisijos (EK) viceprezidentu Siimu Kallasu aptarė esminius Baltijos regiono ir centrinės Europos transporto jungčių klausimus. Vyriausybės vadovas įsitikinęs, kad, padedant Europos Sąjungai, šalis gali pasiekti svarbių tikslų – nebelikti izoliuota sala ir būti sujungta su europinėmis sistemomis.

„Mūsų pokalbis buvo labai konkretus, kalbėjome apie naujas galimybes plėtoti mūsų transporto jungtis su Europa. Lygiai taip, kaip energetikoje, tik su Europos Sąjungos pagalba mes galime pasiekti svarbių tikslų – nebelikti izoliuota sala ir būtų sujungti su europinėmis sistemomis“, – sakė A. Kubilius. Pasak Vyriausybės vadovo, tikimasi, kad tai taps realybe, kartu padedant Europos sąjungai ir Europos Sąjungos finansiniams instrumentams. A. Kubilius tikino transporto sektoriuje matantis dideles ir naujas galimybes realizuoti Šiaurės–Pietų transporto jungčių koridorių, kuris padėtų visiems, gyvenantiems tarp Helsinkio, Talino, Rygos ir Vilniaus, turėti geras geležinkelių ir kelių jungtis su Europos centrinėmis šalimis – Varšuva, Berlynu bei Paryžiumi.
EK viceprezidentas S. Kallasas sakė, kad susitikime su Premjeru buvo svarstomos galimybės padidinti Europos Sąjungos (ES) finansavimą transporto infrastruktūrų projektams nuo 2014-ųjų. Diskutuota apie galimybes padidinti finansavimą regioniniams bei transeuropiniams transporto, taip pat energetikos, infrastruktūros projektams.
S. Kallaso įsitikinimu, kalbant apie transporto projektus Rytų Europoje, esminis tikslas yra didinti ES finansavimą transporto jungčių infrastruktūrų projektams Rytų Europos ES valstybėms narėms.
„ES finansinės paramos kriterijai yra griežti, todėl įvertinti galimybes Lietuvai ir kitoms Rytų Europos ES narėms gauti finansavimą yra sunku“, – sakė EK pavaduotojas. Jis pridūrė, kad viskas priklausys nuo planuojamų projektų aiškumo, jų planavimo racionalumo ir preliminarių išlaidų.

Vytenis Radžiūnas
lrt.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24