Siūloma pratęsti draudimą parduoti žemę užsieniečiams

2013-05-23, 16:45
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Seimas siūlo pratęsti pereinamąjį laikotarpį dėl žemės pardavimo užsieniečiams.

Ketvirtadienį priimtu nutarimu Seimas pasiūlė Vyriausybei ieškoti galimybių artimiausiu metu siekti Sutarties dėl Europos Sąjungos veikimo pakeitimo arba imtis kitų alternatyvių priemonių, kad draudimas parduoti žemės ūkio paskirties žemę užsienio subjektams nebūtų laikomas laisvo kapitalo judėjimo principų pažeidimu ir apie atliktus veiksmus bei pasiektus rezultatus kas pusę metų pateikti informaciją Seimui.

Už nutarimą balsavo 79, prieš - 8, susilaikė 15 Seimo narių.

Šių metų kovo 22 d. įvykusiame visuotiniame žemdirbių suvažiavime išreikšta kategoriška nuomonė pratęsti draudimą užsienio subjektams įsigyti žemės ūkio paskirties žemę Lietuvoje.

2013 m. kovo 13 d. Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją dėl Europos Vadovų Tarybos vasario 7-8 d. susitikimo išvadų dėl daugiametės finansinės programos, kuria nepritaria ES Vadovų Tarybos patvirtintam siūlymui dėl 2014-2020 m. Europos Sąjungos daugiametės finansinės programos.

Nutarimą Seimas priėmė atsižvelgdamas ir į susidariusią realią galimybę iš naujo derėtis dėl ūkininkavimo sąlygų suvienodinimo visų ES valstybių narių žemdirbiams bei į tai, kad Europos Parlamentas, siekdamas reformuoti Bendrąją žemės ūkio politiką, neplanuoja suvienodinti tiesioginių ES išmokų visoms ES valstybėms narėms ir Lietuvos žemdirbiai dėl to turės blogesnes konkurencines sąlygas, palyginus su kitomis ES valstybėmis narėmis.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24