V. Mazuronis: dėl savo kaltės Šiauliai neteko mažiausiai 25 mln. litų

2013-05-23, 10:11
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pasirašė įsakymą, kuriuo nutraukiamas finansavimas Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centrui (RATC) dėl biologiškai skaidžių atliekų tvarkymo sistemos sukūrimo ES lėšomis šiame regione.

„Buvome priversti tai padaryti, nes įsitikinome, jog tokia apimtimi, kokią buvo numatęs, Šiaulių RATC nebesugebės laiku įgyvendinti projekto. Ir dėl to jo vadovai turėtų kaltinti tik save. Galiu tik apgailestauti, jog mūsų daugkartiniai perspėjimai, raginimai ir nurodymai nebuvo išgirsti“, - sako aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Šiaulių RATC projekto vertė siekė 50 mln. litų. Ministro teigimu, centrui bus suteikta galimybė įgyvendinti naują projektą, tačiau jo vertė, prognozuojama, bus maždaug perpus mažesnė.

Problemų yra ir dėl Marijampolės RATC įgyvendinamo projekto. Šiuo metu vykdoma sutarties pažeidimo procedūra. Ministro žodžiais, jei Marijampolės RATC skubiai nesiims reikiamų veiksmų, jam gresia Šiaulių RATC likimas.

„Norėčiau priminti, jog kalbame apie Lietuvos įsipareigojimus prieš ES. Kaip ir faktą, jog jei už skirtas ES lėšas nieko nebus daroma ar nebus spėta padaryti, visa finansinė našta užguls atliekų turėtojų – t.y. gyventojų – pečius. Tikiuosi, projektų vykdytojai tai supranta ir padarys viską, kad to nenutiktų“, - tvirtina ministras V. Mazuronis.

www.am.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24