Vyriausybė siūlo mažinti biurokratinę naštą ir atsisakyti antspaudų

2013-05-22, 13:54
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vyriausybė siūlo Seimui pritarti 11-os įstatymų pakeitimams, kurie iš esmės sumažina biurokratinę naštą gyventojams, verslui ir  viešojo administravimo  institucijoms. Kitaip tariant, siekiama užbaigti antspaudo, kaip privalomo teisinio akto, sandorio sutvirtintojo ar biurokratinio žymeklio, epochą. Civilinio kodekso ir su juo susijusių įstatymų pataisoms trečiadienį pritarta Vyriausybės posėdyje.

Iki šiol šiuose įstatymuose juridiniams asmenims yra įtvirtintas privalomas reikalavimas naudoti antspaudus. Praktikoje tai reiškia žmonių sugaištą laiką vien tam, kad gautų reikalingą dokumento patvirtinimo žymą ar net kelis tokius antspaudus. Vyriausybė siūlo Seimui pritarti teisiniam reguliavimui, kuris juridiniams asmenims leidžia patiems pasirinkti – naudoti ar atsisakyti antspaudo civilinėje apyvartoje.

Taip pat Seimui siūloma dar labiau sutvirtinti valstybinių informacinių sistemų statusą. Jeigu teisiniai aktai priimami naudojantis šiomis sistemomis, pavyzdžiui, kai ūkininkas internetu teikia  paraišką valstybės paramai, tai tokių aktų nebereikės pasirašyti ranka ir patvirtinti antspaudu.

„Supaprastinę sprendimų priėmimo tvarką ir pagreitinę žmonių aptarnavimą, visiems sutaupysime daug laiko. Kartu pasieksime ir kitą tikslą – plačiau įdarbindami informacines technologijas, padidinsime savivaldybių  ir valstybinių institucijų veiklos efektyvumą“ – sako Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

www.lrv.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24