Lietuvoje startuoja daugiabučių namų renovacija

2013-05-16, 16:00
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Šiandien Seimas ypatingos skubos tvarka priėmė Valstybės paramos būstui įsigyti ar išsinuomoti  ir daugiabučiams namams atnaujinti pataisų  įstatymą.

Priimtomis pataisomis nustatyta, kad valstybės parama galės būti teikiama ir šiais būdais: apmokant Vyriausybės nustatytą, tačiau ne mažesnę kaip 50 procentų, išlaidų dalį atnaujinimo projektui  parengti; apmokant Vyriausybės nustatytą, tačiau ne mažesnę kaip 50 procentų, išlaidų dalį, skirtų statybos techninei priežiūrai vykdyti ir projekto įgyvendinimo administravimui; papildomai Klimato kaitos specialiosios programos lėšomis kompensuojant ne didesnę kaip 25 procentų, investicijų, tenkančių energinį efektyvumą didinančioms priemonėms, dalį, jeigu skaičiuojamosios šiluminės energijos sąnaudos įgyvendinus projektą sumažinamos ne mažiau kaip 40 procentų.

Įstatymo pataisos taip pat numato, kad gyventojai, kurie gauna kompensacijas už šildymą, jas prarastų jei nepritartų renovacijai. Todėl nuo šiol visi, kurie nedalyvaus balsavime dėl renovacijos ir jai nepritars nebegalės tikėtis, kad valstybė dengs jų išlaidas būsto šildymui.

Įstatymo pataisos padidins daugiabučių namų gyventojų turto vertę ir mažins sąskaitas už šildymą.

Įstatymas įsigalioja 2013 m. birželio 1 d. Jis taikomas daugiabučių namų atnaujinimo projektams.

Už šių teisės aktų priėmimą balsavo 74 Seimo nariai ir  2 susilaikė.

www.L24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24