Vilniaus gatvių apšvietimo tinklus renovuoti siekia trys tarptautinės kompanijos

2013-05-16, 15:21
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Vilniaus miesto savivaldybės konkurse „Vilniaus miesto gatvių apšvietimo tinklų renovacija ir eksploatavimas“ pasiūlymus pateikė penkios tarptautinės kompanijos.

Įvertinus kvalifikaciją, toliau dalyvauti konkurenciniame dialoge pakviesti trys kandidatai, kurių pagrindiniai partneriai yra „SA Citelum“ (Prancūzija), „STRABAG AG“ (Austrija),  ir „Gemmo S.p.A.“ (Italija),. Kompanijos yra patyrę gatvių apšvietimo operatoriai Europoje ir pasaulyje.

Konkursu siekiama sutvarkyti gatvių apšvietimo tinklus ir naudoti modernų apšvietimą, sumažinti elektros energijos kiekio suvartojimą, valdyti gatvių apšvietimo lygį, padidinti tiek vairuotojų, tiek pėsčiųjų saugumą tamsiu paros metu, geriau apšviesti perėjas, sumažinti aplinkos taršą, pagerinti estetinį Vilniaus vaizdą.  Skaičiuojama, jog modernizavus gatvių apšvietimo tinklus, elektros energijos suvartojimą galima būtų sumažinti daugiau nei 50 proc.

Konkurso laimėtojas ne ilgiau kaip per 4 metus turės renovuoti Vilniaus gatvių apšvietimo tinklus ekonomiškai efektyviausiu būdu, modernizuoti valdymo ir kontrolės sistemą, kad būtų užtikrintas nuotolinis sistemos valdymas, gedimų kontrolė ir jų priežiūra. Konkursą laimėjusi kompanija Vilniaus gatvių apšvietimo sistemą eksploatuos ne ilgiau kaip 25 metus.

Iš viso Vilniuje yra apie 42 tūkstančius šviestuvų. Infrastruktūra nusidėvėjusi net 86 proc., likęs tarnavimo laikotarpis – iki 3 metų.

Savo palaikymą šiam projektui yra pareiškusi  Europos Komisijos Energijos direktorato direktorė Marie Donnelly.  Komisijos atstovė pažymėjo, jog toks projektas yra geras pavyzdys ES, kaip taupyti energiją, diegti geriausius aplinką tausojančius sprendimus.

www.vilnius.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24