Europos Komisija remia Lietuvos energetikos prioritetus

2013-05-04, 05:57
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Gegužės 3 d. energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius susitiko su Europos Komisijos Generaline sekretore Catherine Day. Susitikimo metu ministras pristatė Lietuvos pirmininkavimo Europos Tarybai prioritetus ir išreiškė įsitikinimą, kad sklandus Lietuvos ir Europos Komisijos (EK) bendradarbiavimas užtikrins bendrų tikslų įgyvendinimą.

„Tam, kad Lietuva kuo sėkmingiau įgyvendintų pirmininkavimo tikslus būtinas Lietuvos ir Europos Komisijos bendradarbiavimas. Europos Komisijos parama ir pagalba kuo sparčiau rengiant reikalingus dokumentus bei pradedant diskusijas Lietuvai itin svarbi“ – susitikimo metu kalbėjo J. Neverovičius.

Pagrindiniai Lietuvos energetikos prioritetai pirmininkavimo metu – bendros ES energijos rinkos užbaigimas iki 2014 m. ir ES energetikos politikos išorinės dimensijos stiprinimas. Šių tikslų įgyvendinimas ženkliai padidintų Europos energetinį saugumą ir garantuotų teisingas ir palankias energijos išteklių kainas Europos vartotojams.

Ministro J. Neverovičiaus teigimu, labai svarbu užsitikrinti EK pagalbą rengiantis diskusijoms dėl ES vidaus energijos rinkos užbaigimo. Tuo tarpu būsima EK ataskaita dėl ES energetikos politikos išorinės dimensijos priemonių yra svarbi konsoliduojant visos ES energetikos politiką, todėl Lietuva savo pirmininkavimo metu sieks užtikrinti, kad šios priemonės būtų nuosekliai stiprinamos.

Taip pat C. Day susitikimo metu išreiškė paramą Lietuvos energetikos prioritetams, akcentavo Baltijos energijos rinkos jungčių plano (BEMIP) svarbą ir užtikrino, kad EK yra pasirengusi glaudžiam ir intensyviam bendradarbiavimui.

www.enmin.lt

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24