Posėdžių nelankanti parlamentarė N. Venckienė neteks dalies algos

2013-05-03, 09:16
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Seimo posėdžių nelankanti "Drąsos kelio" frakcijos seniūnė Neringa Venckienė neteks dalies algos.

Sumažinti jai atlyginimą nutarė penktadienį posėdžiavusi Seimo valdyba, apsvarsčiusi Etikos ir procedūrų komisijos išvadas.

"Pagal Etikos ir procedūrų komisijos teikimą, kadangi N. Venckienė nedalyvavo daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, tai jai bus vienu trečdaliu sumažintas atlyginimas", - po Seimo valdybos posėdžio Eltai sakė Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys.

Pasak jo, N. Venckienė jau už balandį gaus mažesnę algą.

Jeigu N. Venckienė pristatytų pateisinamus dokumentus, pasak V. Gapšio, šis Seimo valdybos sprendimas gali būti pakeistas. "Tačiau kol tokių dokumentų nėra ir nėra žinoma, kokia yra situacija, mes elgiamės pagal statutą ir mažiname atlyginimą", - sakė V. Gapšys.

Kaip numato Seimo statutas, Seimo nariui, be svarbios pateisinamos priežasties nedalyvavusiam daugiau kaip pusėje Seimo posėdžių, kuriuose iš anksto buvo numatytas ir numatytu laiku įvyko balsavimas dėl teisės aktų priėmimo, to mėnesio atlyginimas mažinamas vienu trečdaliu.

Remiantis Etikos ir procedūrų komisijos išvadomis, atlyginimas sumažinamas Seimo valdybos sprendimu. Suma, kuria sumažinamas Seimo nario atlyginimas, išskaitoma iš Seimo nario artimiausio mėnesio atlyginimo.

www.l24.lt

Komentuoti

 

 

Vieta Jūsų REKLAMAI
300x100px
Vieta Jūsų REKLAMAI
300x250px
Lietuva 24Litwa 24Литва 24Lithuania 24